UEFA resoluut: grote consequenties voor 'werkweigeraar' van Vitesse

12 oktober 2023, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Vitesse-spits Simon van Duivenbooden komt dit kalenderjaar niet meer in actie, zo maakt de Arnhemse club deze week bekend. De aanvaller is fit en klaar om te spelen, maar mag volgens regelgeving van de UEFA komende tijd niet meer meedoen met wedstrijden van Vitesse.

Dit heeft alles te maken met de opmerkelijke gang van zaken rondom de huurtransfer die Van Duivenbooden afgelopen transferzomer maakte. De 21-jarige werd begin september verhuurd aan het Belgische Patro Eisden, maar besloot na een week al dat hij niet voor de tweede divisionist wilde uitkomen. De aanvaller meldde zich ‘om persoonlijke redenen’ af en keerde terug naar Vitesse.

Artikel gaat verder onder video

Omdat Patro Eisden een club is van Coley Parry (de man die ook Vitesse wil overnemen), was deze transfer extra speciaal. De huurdeal tussen Van Duivenbooden en Patro Eisden werd namelijk de eerste onderlinge deal tussen beide clubs. Maar dat feestje ging dus niet door, tot onvrede van zowel de Belgische club als Vitesse.

Beide partijen vonden een oplossing en verscheuren uiteindelijk het huurcontract van Van Duivenbooden. Hier zitten echter wel consequenties aan verbonden. Vitesse mag volgens regels van de UEFA tot januari 2024 geen beroep meer doen op Van Duivenbooden. De spits, die nog een doorlopend contract tot medio 2025 heeft bij de Arnhemmers, mag tot die tijd alleen mee trainen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En weer naait de UEFA kleine clubs. RB Leipzig koopt ook soms spelers van Red Bull Salzburg. Die clubs hebben ook dezelfde eigenaar en dat vindt de UEFA geen probleem.

Dutchy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat er om beste man, dat het huurcontract niet door is gegaan. Maar volgens de UEFA stond deze persoon al bij Patro Eisden op papier. Daarom mag hij volgens de UEFA niet meer voor Vitesse uitkomen. Heeft niets met de eigenaren te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen