Dick Advocaat voorspelt op EK rigoureuze ingreep van Ronald Koeman in basisopstelling

20 november 2023, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Dick Advocaat verwacht dat Justin Bijlow op termijn weer de eerste keeper van het Nederlands elftal wordt. Zaterdag kreeg Bart Verbruggen de voorkeur tegen Ierland, maar een fitte Bijlow zal volgens Advocaat de concurrentiestrijd winnen richting het EK.

Oranje kwalificeerde zich dankzij de overwinning op Ierland voor het EK. Dinsdag is de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Deze interlandperiode mist Ronald Koeman de nodige spelers, en het spel tegen Ierland was niet sprankelend, maar Advocaat denkt niet dat de bondscoach zich zorgen maakt. “Ronald maakt zich niet druk. Van het elftal van zaterdag blijven hooguit vijf spelers erin staan”, voorspelt Advocaat bij Veronica Offside.

Artikel gaat verder onder video

“Je mist de hele achterhoede. Er komt een ander verdedigingsduo, een ander middenveld en een andere voorhoede”, voorziet de oud-bondscoach. “Ik denk sowieso dat Bijlow de keeper wordt. Dan krijg je Aké, De Ligt en De Jong nog erbij. Dan moet hij een keuze maken wie hij ernaast zet. Rechts Dumfries, links Hartman, denk ik. Ik verwacht verder Simons, Gakpo en onze vriend Depay. Als iedereen fit is, hebben ze een goed elftal.”

Volgens Wim Kieft is de kwaliteitsimpuls die Oranje nog kan krijgen beperkt. “Het enige exceptionele dat er niet is, zijn Frenkie de Jong en Depay. Verder zijn ze allemaal inwisselbaar.” Advocaat antwoordt: “Je hebt spelers die echt goed kunnen voetballen en weten wat ze moeten doen. Als je dan twee of drie exceptionele spelers hebt, moet je ver kunnen komen.”

Justin Bijlow is de beste Nederlandse keeper

Laden...
490 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen