Jong Oranje met schaamrood op de kaken langs voetbaldwerg Gibraltar

16 november 2023, 21:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jong Oranje heeft het EK-kwalificatieduel met de leeftijdgenoten uit Gibraltar omgezet in een minimale overwinning. Na negentig minuten spelen stond in Almere een schamele 1-0 zege op het scorebord voor de ploeg van bondscoach Michael Reiziger, dat daarmee wel op koers blijft voor kwalificatie voor het EK van 2025.

Reiziger koos in zijn basiselftal voor één debutant in Jong Oranje. FC Volendam-middenvelder Calvin Twigt mocht vanaf de aftrap meedoen. Daarentegen hield de oefenmeester Ajacieden Devyne Rensch en Kenneth Taylor aan de kant, dat deed hij met oog op de confrontatie met Jong Zweden die aanstaande maandag op het programma staat, legde hij voor de wedstrijd uit.

Artikel gaat verder onder video

Noah Ohio groeide al in de twaalfde minuut uit tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te laten aantekenen. Het was alweer de vierde treffer in vijf interlands voor Jong Oranje die de spits van Standard Luik liet aantekenen. Daarna behielden de Nederlandse talenten wel een veldoverwicht, maar werd de keeper van Gibraltar in de resterende 78 minuten niet meer gepasseerd.

Door de zege gaat Jong Oranje met vijftien punten uit vijf duels nog zonder puntverlies aan de leiding in groep C. De ploeg van Reiziger heeft nu vijf punten voorsprong op de leeftijdgenoten uit Georgië en liefst acht op de volgende tegenstander Zweden. De Scandinaviërs hebben echter nog wel een wedstrijd tegoed. Gibraltar blijft troosteloos onderaan staan, zonder punten en met een doelsaldo van -15.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen