Marciano Vink ziet nieuwe kandidaat voor Oranje: 'Hij moet minimaal een kans krijgen'

9 november 2023, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Ronald Koeman maakt vrijdag de voorselectie van Oranje bekend voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden en volgens Marciano Vink verdient Thijs Dallinga een kans. De spits van Toulouse scoorde donderdagavond nog in de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Liverpool (3-2).

In zijn laatste acht officiële wedstrijden als basisklant was Dallinga goed voor zes doelpunten en twee assists. In totaal speelde hij 57 officiële wedstrijden voor Toulouse sinds zijn komst in 2022, waarin hij 23 keer scoorde en 5 doelpunten voorbereidde.

Artikel gaat verder onder video

“Voor mij moet hij erbij zitten”, zegt Vink donderdagavond bij ESPN. “Als je al zo'n probleem hebt met aanvallers, en je hebt iemand die ze zo makkelijk maakt internationaal, moet je minimaal een kans krijgen."

Kenneth Perez zag donderdagavond ook een andere kandidaat voor Oranje. Jan Paul van Hecke boekte met Brighton & Hove Albion een 0-2 overwinning op Ajax. “Die moet bij de voorselectie, ja”, vindt Perez. Oranje speelt op zaterdag 18 november tegen Ierland en op dinsdag 21 november tegen Gibraltar.

Zou je Thijs Dallinga opnemen in de voorselectie van Oranje?

Laden...
271 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zeker ipv bvan de 200 kilo wegende Brobbey! die heeft een draaicirkel van 25 meter en geen afronding. Die most teveel kansen omdat zijn motoriek slecht is. Als je leest dat hij onder Schreuder en Heitinga niet goed trainde. Zoek hulp. Een Memphis moest sterker worden. Brobbey het omgekeerde, die kan nu alleen als uitsmijter aan de gang.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien zou Brobbey ook wat aan zijn communicatie vaardigheden kunnen doen.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, waarom niet? Het gros van Oranje bestaat vnl uit middelmatige prutsers. En met het huidige Oranje gaan we geen prijzen winnen, dus waarom niet eens wat minder bekende spelers die wel goed scoren opgesteld? Als je het niet probeert, zul je nooit weten of het gewerkt heeft en veel te verliezen hebben we tegenwoordig ook niet meer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen