Matthijs de Ligt schreeuwt het uit, trainer Thomas Tuchel grijpt naar het hoofd

1 november 2023, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Matthijs de Ligt heeft de wedstrijd tussen 1. FC Saarbrücken en Bayern München in de tweede ronde van de DFB-Pokal niet kunnen afmaken. De verdediger verliet het veld in de eerste helft met een ogenschijnlijke knieblessure. Het is daardoor nog onzeker of hij later deze maand kan aansluiten bij het Nederlands elftal.

In de achttiende minuut, bij een 0-1 voorsprong voor Bayern, maakte De Ligt aan de achterlijn een sliding om een voorzet van Fabio Di Michele af te stoppen. Dat lukte, maar de Nederlander moest zijn actie bekopen met een blessure. Hij leek ernstige pijn te hebben en gebaarde direct naar de zijlijn dat hij hulp nodig had. De Ligt greep naar zijn rechterknie.

Artikel gaat verder onder video

Ook bij trainer Thomas Tuchel zat de schrik er goed in: hij greep naar zijn hoofd en ziet de defensieve zorgen toenemen, aangezien hij ook niet kan beschikken over Dayot Upamecano. De Ligt werd behandeld op het veld, maar kon niet verder en moest vervangen worden door Konrad Laimer. Hij kon uiteindelijk wel weer op eigen kracht staan en strompelde langs de zijlijn.

De Ligt was vorige maand vanwege blessureleed ook al niet inzetbaar voor het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Griekenland. Door uiteenlopende kwaaltjes speelde de verdediger dit jaar pas drie van de mogelijke acht interlands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest voor hem maar geen basisspeler van Munchen en Oranje.

HansGerritsen27
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft veel te hard getraind om het lichaam sterker te maken maar daardoor zijn de pezen en spieren veel te hard geworden. Blijft blessure gevoelig en daardoor geen vaste waarde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen