'Xavi Simons drijft RB Leipzig-icoon na negen jaar richting de uitgang'

14 november 2023, 10:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

RB Leipzig lijkt na negen jaar afscheid te gaan nemen van clubicoon Emil Forsberg (32). De Zweed maakte de opmars van de club mee vanuit de 2.Bundesliga maar zijn rol is dit seizoen, mede door de uitstekende prestaties van Xavi Simons, een stuk kleiner dan hij had gehoopt. Een overstap binnen het Red Bull-conglomeraat moet uitkomst bieden.

Forsberg staat in alle competities inmiddels op 318 wedstrijden voor de Oost-Duitse topclub en scoorde daarin 69 keer. De 84-voudig Zweeds international droeg afgelopen zondag nog de aanvoerdersband in het thuisduel met SC Freiburg (3-1 winst), maar moet mede door de aanwezigheid van PSG-huurling Simons vaker dan hem lief is genoeg nemen met een bijrol.

Artikel gaat verder onder video

Zowel BILD als Sky Germany meldt dat Forsberg in de winterstop de overstap naar de New York Red Bulls zal gaan maken. Het voetbalblad Kicker heeft nog wel een belangrijk voorbehoud: Leipzig zou alleen willen meewerken aan een winters vertrek als er een vervanger voor Forsberg kan worden aangetrokken. Voor de aanvallende rollen op het middenveld heeft trainer Marco Rose behalve Simons ook de beschikking over Spaans international Dani Olmo en Oostenrijks international Christoph Baumgartner.

In augustus werd Forsberg door Zweedse media nog in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat zou volgens Aftonbladet echter bot hebben gevangen bij de aanvallende middenvelder, die momenteel nog tot medio 2025 vastligt bij Leipzig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen