Arnold Bruggink deelt met sms-bericht aan Jan Joost van Gangelen serieuze waarschuwing uit

2 december 2023, 21:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Het Nederlands elftal werd zaterdagavond bij de loting voor het EK van volgend jaar in Duitsland gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen, Estland, Wales óf Finland. Arnold Bruggink waakt voor onderschatting van de Oostenrijkers.

Oostenrijk bezet momenteel een 24ste plek op de FIFA-wereldranglijst. Het Alpenland kwalificeerde zich voor geen van de laatste zes WK’s; op het EK van 2020 waren de achtste finales het eindstation en op het EK van 2016 strandde men zelfs al in de groepsfase. Oostenrijk lijkt daarmee op papier een te nemen horde voor Oranje, zo werd zaterdagavond in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN onder meer geconstateerd door tafelgast Hugo Borst.

Artikel gaat verder onder video

Bruggink, oud-voetballer en tegenwoordig technisch directeur bij FC Twente, waakt echter voor onderschatting van de Oostenrijkers, die worden gecoacht door Ralf Rangnick. Met een sms-bericht aan presentator Jan Joost van Gangelen breekt Bruggink live in tijdens de uitzending. “Ik krijg overigens nog een kleine kanttekening bij de loting voor het EK. Bruggink stuurt mij: hallo, Ragnick is de trainer van Oostenrijk. Die tikten laatst Duitland he-le-maal van de mat”, leest Van Gangelen de waarschuwing van Bruggink aan Oranje hardop voor.

Oostenrijk won op 21 november van dit jaar een vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 van Duitsland, door doelpunten van Christoph Baumgartner en Marcel Sabitzer. Borst is echter niet bepaald onder de indruk van die prestatie: “Iedereen tikt Duitsland zoek, man!” De Duitsers leden dit kalenderjaar verder oefennederlagen tegen Turkije (2-3), Japan (1-4), Colombia (0-2), Polen (1-0) en België (2-3).

Wie eindigt er hoger in Poule D?

Laden...
1982 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En ook onderschat Frankrijk niet hoor....😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen