Duitse bondscoach Nagelsmann snoeihard aangepakt: 'Ik dacht bij mezelf: dit kan niet waar zijn'

7 december 2023, 18:15
Foto: © Imago

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann krijgt stevige kritiek van voormalig international Dietmar 'Didi' Hamann. De oud-middenvelder van onder meer Newcastle United en Liverpool keek vreemd op toen de geplaagde trainer van Die Mannschaft woensdagavond in gezelschap van zijn vriendin Lena Wurzenberger op de tribunes plaatsnam bij het bekerduel tussen VfB Stuttgart en Borussia Dortmund (2-0).

In de krant BILD gaat Hamann helemaal los op de keuze van Nagelsmann om zijn partner, die hij nota bene leerde kennen toen zij voor diezelfde krant werkte, mee te nemen naar het duel in Stuttgart. "Toen ik dat zag, dacht ik bij mezelf: dit kan niet waar zijn", steekt Hamann van wal. "De nationale ploeg staat tot aan de nek onder water, en de bondscoach maakt een familietripje naar Stuttgart onder het motto: het komt allemaal wel goed."

Artikel gaat verder onder video

Hoewel bijvoorbeeld ook Nagelsmanns voorganger Hansi Flick zijn vrouw weleens meenam als hij een wedstrijd van zijn internationals bezocht, heeft Hamann daar geen goed woord voor over: "Voor mij is dit onprofessioneel, onbegrijpelijk en qua onwetendheid moeilijk te verslaan."

Twee andere Duitse prominenten nemen het echter op voor Nagelsmann, die de nationale ploeg sinds zijn aantreden in september slechts naar een enkele zege in vier oefenduels wist te leiden. "Als dit echt iets is dat de voetbalwereld op zijn kop zet, dan ziet het er nog niet zo slecht voor ons uit", meent Rudi Völler. Ook Lothar Matthäus ziet geen kwaad in de aanwezigheid van Wurzenberger: "Je moet het aan ieder individu overlaten", aldus de 150-voudig international. "Julian kijkt met zijn vriendin naar een wedstrijd, ik zie daar niets verkeerds aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen