Galatasaray en Fenerbahçe weigeren vlak voor aftrap te spelen in Saudi-Arabië

29 december 2023, 19:05   Bijgewerkt: 29 december 2023, 19:17
Foto: © Imago/ProShots

Galatasaray en Fenerbahçe zouden het vrijdagavond tegen elkaar opnemen in de strijd om de Turkse Super Cup, maar deze wedstrijd is op het allerlaatste moment afgeblazen. De twee Turkse topclubs wilden niet spelen wegens een besluit dat de autoriteiten uit Saudi-Arabië hebben genomen.

Om 18.30 zou de bal vrijdagavond gaan rollen in Saudi-Arabië, waar beslist zou worden welke ploeg met de Super Cup aan de haal zou gaan. Vlak voordat de bal zou gaan rollen is er echter een streep gezet door deze wedstrijd tussen de twee aartsrivalen. Dat heeft te maken met het feit dat de regering van Saudi-Arabië ingegrepen heeft wegens een aantal acties die voorafgaand aan de wedstrijd in Riyad zouden plaatsvinden.

Artikel gaat verder onder video

Wegens het honderdjarig bestaan van de Turkse republiek hadden Galatasaray en Fenerbahçe het plan om het veld vrijdagavond te betreden met speciale shirts als eerbetoon aan stichter Mustafa Kemal Atatürk, maar dit wil de Saudische regering volgens Turkse media niet. Daarna hebben de teams besloten niet te gaan spelen. De wedstrijd zal op een ander moment ingehaald moeten worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

teoman
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Arabieren ! Zegt genoeg eigenlijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen