Keeper valt in als veldspeler en maakt absolute wereldgoal

31 december 2023, 09:55

Eén van de meest bijzondere doelpunten van 2023 is op de valreep gemaakt op het tweede niveau van Schotland. Ally Adams is normaal gesproken reservekeeper bij Arbroath FC, maar maakte zaterdag als veldspeler een wereldgoal.

Arbroath speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen tegen Raith Rovers. Adams werd in de 58ste minuut binnen de lijnen gebracht toen een teamgenoot geblesseerd raakte en er, vanwege personele problemen, geen enkele veldspeler meer op de bank zat.

Een kwartier later beproefde Adams bij een 2-0 stand zijn geluk. Uit de draai knalde hij de bal vanaf een meter of dertig verwoestend binnen. Zijn doelpunt kreeg nog meer waarde toen Arbroath enkele minuten later vanaf de penaltystip op gelijke hoogte kwam. Dat was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd.