Antony massaal uitgelachen: ex-speler van Ajax viert doelpunt op ‘schaamteloze’ wijze

28 januari 2024, 20:08
Foto: © Ziggo Sport

Antony beleefde zondag een mooie dag. De Braziliaanse rechtsbuiten bereikte met Manchester United ten koste van vierdedivisionist Newport County de vijfde ronde van de FA Cup (2-4) en wist ook nog eens te scoren. Antony doorbrak een doelpuntendroogte van liefst negen maanden en vierde dat op bijzonder theatrale wijze.

Nadat United een 0-2 voorsprong uit handen had gegeven tegen Newport County, bracht Antony het elftal van trainer Erik ten Hag halverwege de tweede helft weer op voorsprong. De voormalig Ajacied schoof de bal in een vrijwel leeg doel, nadat een schot van Luke Shaw tegen de paal belandde. De wijze waarop Antony zijn eerste treffer sinds 16 april 2023 vervolgens vierde, maakt op social media de nodige tongen los.

Artikel gaat verder onder video

Antony zakte theatraal op beide knieën, richtte zich vervolgens ontroerd tot de hemel en nam uitgebreid de felicitaties in ontvangst van zijn ploeggenoten. Daarna zocht hij het uitvak met supporters van United op en kuste hij en sloeg hij op het clublogo op het shirt van United. Antony nam daarna ook nog met de ogen gesloten een momentje voor zichzelf en leek zijn criticasters met zijn vingers de mond te snoeren.

“Hij is er nogal blij mee”, merkte commentator Wytse van der Goot van Ziggo Sport op in zijn liveverslag. Dat was niet alleen Van der Goot opgevallen: online valt Antony veel hoongelach ten deel vanwege zijn zeer theatrale doelpuntenviering tegen de huidige nummer zestien van de League Two. “Schaamteloos”, klinkt het onder meer op X.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen