Yankuba Minteh en Gambiaans elftal ontsnappen aan de dood bij vlucht naar Afrika Cup

10 januari 2024, 22:59   Bijgewerkt: 10 januari 2024, 23:13
Foto: © Imago

Schokkend nieuws vanuit Gambia. De nationale voetbalploeg, die woensdagavond op het vliegtuig stapte naar Ivoorkust (gastland van de Afrika Cup), is ontsnapt aan een ernstige vliegtuigramp. Het vliegtuig moest na twintig minuten terugkeren wegens een zuurstofprobleem aan boord. Feyenoorder Yankuba Minteh maakt deel uit van de Afrika Cup-selectie van Gambia.

Door dat zuurstofprobleem viel een aantal inzittenden al na enkele minuten in slaap. “We hadden allemaal dood kunnen zijn”, vertelt bondscoach Tom Saintfliet tegenover het Belgische Nieuwsblad. Gelukkig lijkt er op het eerste gezicht niemand blijvende schade te hebben opgelopen in het vliegtuig.

Artikel gaat verder onder video

De Afrika Cup begint zaterdag in Ivoorkust. De nationale ploeg van Gambia speelt op maandag z'n eerste groepswedstrijd, tegen Senegal. Op dit moment is het onduidelijk wanneer de ploeg van onder meer Feyenoorder Minteh kan gaan afreizen naar het gastland.

Het was woensdag sowieso al onrustig rondom de Gambiaanse nationale ploeg. Spelers van het team wachten nog altijd op hun kwalificatiepremie, waardoor er gedreigd werd met een Afrika Cup-boycot. Diezelfde dag besloot het elftal van Belgische trainer Saintfliet alsnog om af te reizen naar Ivoorkust.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen