'Barcelona streept grote namen door: nog drie trainers in de race om Xavi op te volgen'

13 februari 2024, 10:08   Bijgewerkt: 13 februari 2024, 12:05
Foto: © Imago

FC Barcelona heeft de shortlist met kandidaten om hoofdtrainer Xavi Hernández na dit seizoen op te volgen teruggebracht tot drie namen, meldt de doorgaans goed ingevoerde Spaanse journalist Gerard Romero. De club zou een streep hebben gezet door een terugkeer van Pep Guardiola, terwijl ook een aantal andere namen die de laatste maanden genoemd werden niet langer in de race zouden zijn.

Op zijn Twitch-kanaal zegt Romero dat Barcelona komende zomer geen poging zal ondernemen om Guardiola terug te halen. De Spanjaard was tussen 2008 en 2012 uiterst succesvol als trainer van de club die hij ook als speler diende, maar staat sinds 2016 aan het roer bij Manchester City. Ook Jürgen Klopp, die reeds heeft aangekondigd komende zomer na negen seizoenen te gaan vertrekken bij Liverpool, zou geen kandidaat zijn om Xavi op te volgen, evenals de Portugees Ruben Amorim (Sporting CP) en de voormalig Barcelona-speler Thiago Motta (Bologna). Laatstgenoemde werd vorige week nog naar voren geschoven door oud-middenvelder Cesc Fàbregas.

Artikel gaat verder onder video

Romero geeft niet prijs wie de drie trainers zijn die op de shortlist van de Catalanen voorkomen, maar wel dat het om een Italiaan, een Duitser en een Spanjaard gaat. Football Espana speculeert dat de Italiaanse kandidaat weleens Roberto De Zerbi zou kunnen zijn. Hij maakt grote indruk als trainer van Brighton & Hove Albion, dat hij afgelopen seizoen (waarin hij het stokje overnam van de naar Chelsea vertrokken Graham Potter) voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar Europees voetbal wist te leiden. De Zerbi zou een afkoopsom van 12 miljoen euro in zijn contract in Engeland hebben staan.

Voor wat betreft de Duitse kandidaat worden de namen van Hansi Flick (clubloos), Thomas Tuchel (Bayern München) en Julian Nagelsmann (bondscoach van Duitsland) genoemd. "Nagelsmann heeft geen contract met de Duitse bond na het EK van komende zomer", stipt het medium aan. "En het gevoel overheerst dat Tuchel aan het eind van het seizoen zou kunnen vertrekken bij Bayern." Over de Spaanse kandidaat tast Football Espana in het duister: "Garcia Pimienta (UD Las Palmas), Míchel Sanchez (Girona) en Imanol Alguacil (Real Sociedad) hebben allemaal al afstand genomen van de baan", zo valt te lezen. "Volgens recente berichten is het bestuur van Barcelona gecharmeerd van Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), maar zijn komst lijkt onmogelijk, gezien het feit dat hij wordt gelinkt aan zijn vroegere clubs Liverpool, Bayern München én Real Madrid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dacht persoonlijk meer aan Koeman, gezien zijn resultaten de laatste keer. En wat is mooier dan een jankend wijf welke haar man steunt omdat het allemaal zo vervelend gegaan is! Lachwekkend toch en dat is nu onze bondscoach!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen