Degradatiezorgen FC Volendam nemen toe na afgetekende thuisnederlaag tegen sc Heerenveen

25 februari 2024, 21:50   Bijgewerkt: 25 februari 2024, 22:00
Foto: © Imago

SC Heerenveen heeft de degradatiezorgen van hekkensluiter FC Volendam nog verder vergroot. In het Kras Stadion waren de Friese bezoekers met 0-4 te sterk voor de ploeg van Regilio Simons en Michael Dingsdag, die zelfs tegen een tiental - na een domme rode kaart van Heerenveen-invaller Espen van Ee - een tegentreffer moest incasseren.

De thuisploeg wist na de overwinning van Vitesse op Excelsior eerder dit weekend dat drie punten broodnodig waren om zicht te houden op lijfsbehoud. Dat was op het veld niet echt te zien: al na een kwartier lag de eerste Heerenveense treffer er via Pelle van Amersfoort in. Zijn vroege 0-1 bleek direct ook de ruststand.

Artikel gaat verder onder video

In het tweede bedrijf werd een eerste treffer van de bezoekers nog geannuleerd wegens buitenspel, maar na een dik uur was het Volendamse verzet definitief gebroken toen Heerenveen via Simon Olsson en opnieuw Van Amersfoort verder uitliep naar een 0-3 voorsprong. Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden, maar vlak voor tijd kwam Heerenveen ineens met tien man te staan na een domme overtreding van Van Ee op George Cox, die hem vlak na zijn invalbeurt op een directe rode kaart kwam te staan. Ook tegen een tiental slaagde Volendam er echter niet in om een vuist te maken. Sterker nog: het slotakkoord was voor Thom Haye. De middenvelder schoot vanuit een moeilijke hoek knap de 0-4 achter Mio Backhaus.

Door de overwinning stijgt Heerenveen naar de tiende plaats op de ranglijst. De ploeg van Kees van Wonderen heeft nu 28 punten verzameld uit 23 duels en zal hopen de komende tijd dichter naar de play-offplaatsen te kunnen kruipen. Voor Volendam zijn de gevolgen duidelijk: de ploeg staat na 23 speelronden stijf onderaan met slechts 13 punten. De achterstand op nummer zeventien Vitesse bedraagt drie punten, RKC heeft vijf punten meer op de zestiende plaats die aan het eind van de rit play-offs om degradatie te ontlopen zou betekenen. De afstand tot de veilige vijftiende plaats van Excelsior bedraagt nog altijd acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen