PSV investeert flink en voegt doelman per direct toe aan keepersgilde

17 februari 2024, 15:19
Foto: © Imago

PSV heeft het contract van Niek Schiks tot medio 2027 verlengd. De twintigjarige doelman blijft voor de komende drie seizoenen in Eindhoven en wordt door hoofdtrainer Peter Bosz per direct overgeheveld naar de A-selectie.

De koploper van de Eredivisie spreekt daarmee ontzettend veel vertrouwen uit in de keeper die dit seizoen zestien keer onder de lat stond namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Door zijn uitstekende prestaties in die wedstrijden mag Schiks zich per direct voegen bij de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Artikel gaat verder onder video

“Het is een bijzonder leergierige jongen en ik beschouw hem als een waardevolle toevoeging aan ons keeperskorps”, zegt Bosz, die onder de indruk is van de voetballende kwaliteiten van Schiks. “Als een speler uit PSV Academy aansluit bij PSV 1 en tegelijkertijd zijn contract verlengt, mag dat gerust een succesverhaal worden genoemd”, voegt Earnest Stewart eraan toe op de clubsite van PSV.

Schiks maakt al sinds 2012 deel uit van de jeugdopleiding van PSV. Een grappig detail is dat de Brabander binnenkwam als veldspeler. Al snel kwamen de jeugdtrainer van PSV erachter dat Schiks meer potentie had als doelman. Na een zeer succesvolle omscholing mag de twintigjarige zich melden op het trainingsveld met Walter Benítez, Joël Drommel en Boy Waterman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Poeh gaat lekker bij de Eindhovenaren, ze zijn wel benijdenswaardig hoor, overwinteren als enige Nederlandse club, ruime voorsprong op achtervolgers in de ED, vaak leuk voetbal, winnen veel wedstrijden in de ED met gemak, goede selectie. Chapeau voor Stewart en Brandts. Op dit moment is PSV de meest toonaangevende club en geldt als de norm voor een vergelijkend warenonderzoek. Ik hoop dat Ajax snel in de buurt van PSV kan komen, zoals het altijd al zo was.

larsson
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zelf ik al psv support hoop dat laatste. We doen er altijd goed aan als meer clubs in Nederland van hoog niveau zijn. Gaat komende jaren echt belangrijk worden dat clubs weer gaan presteren in de ED maar vooral in Europa. Ik hoop ook nog steeds dat Ajax 3e wordt zodat hun de voorronde CL in gaan in plaats van Twente of AZ want die falen al jaren beide in Europa

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Larsson dank voor je bijval, maar zo is het en niet anders. Als supporter van welke club dan ook moet je je niet laten leiden door subjectiviteit en emotie, goed is goed minder goed is minder goed en slecht is slecht. PSV doet het nu nou eenmaal goed, goed b.v. om Luuk terug te halen, Schouten aan te kopen, Noa Lang binnen te halen, Lozano idem, Dest idem, Veerman idem, een Til die opbloeit en belangrijk is voor PSV, Boscagli eindelijk zijn beste plaats te geven, jonge toptalenten zoals Bakayoko, Madueke, Vertessen, nu Saibari, Babadi, te laten doorstromen, Drommel die beter is geworden, nou het kan niet op. Alleen een slechte dag, pech, scheidsrechterlijke-/VAR dwaling of een hele sterke Europese club kan PSV nog van een overwinning afhouden. Maar eerst oppassen voor Die Gelbe Wande, die is ook niet mis. PSV en Ajax waren altijd al een eeneiige tweeling geweest of Ajax of PSV werd kampioen, voorlopig Ajax tot dan niet, komt nog wel.

Performance
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

inderdaad waar, zijn ook veel slagvaardiger dan Feyenoord, ook hun scouting neem ik mijn petje voor af, alleen maar exact de juiste aankopen gedaan dus werkt ook veel doelgerichter dan 010 die hiervan heel veel kan leren

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ook 020 kan nog veel van leren, voor de rest ben ik met je eens.

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wij Ajax moeten nu maximaal gaan investeren, daar een andere mogelijk daarvoor NIET aanwezig is. Klinkt logisch zou Cruijff gezegd hebben, en gelijk heeft hij !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen