Walgelijk: oud-Feyenoorder Luc Castaignos gediscrimineerd door 'eigen fans'

3 februari 2024, 11:31
Foto: © Imago

Luc Castaignos is op zeer vervelende wijze het middelpunt van aandacht geworden in Duitsland. De oud-spits van onder meer Feyenoord miste een strafschop namens FC Magdeburg in het duel met Holstein Kiel. Na afloop ontving de Nederlander racistische berichten op social media van nota bene de ‘eigen fans’.

Castaignos mocht vrijdag aanleggen vanaf elf meter, maar verzuimde de gelijkmaker binnen te schieten. De spits begrijpt de woede van de fans, zo legt hij uit op Instagram. “Maar ik accepteer niet dat fans alles mogen schrijven. Stop met het sturen van racistische berichten”, valt er vervolgens te lezen.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlander toont een screenshot van een van de walgelijke reacties. Zijn club Magdeburg bracht snel een statement naar buiten en schaart zich vierkant achter Castaignos. “De hele club staat voor tolerantie en diversiteit en is tegen alle vormen van discriminatie en racisme. De club zal ook juridische stappen overwegen om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag wordt bestraft”, meldt de nummer dertien van de 2. Bundesliga op de website.

“Luc, we staan volledig aan jouw kant. Heel FC Magdeburg staat voor diversiteit en tolerantie. Stop racisme, neem duidelijk stelling tegen racisme”, valt er verder te lezen. De wedstrijd tussen Magdeburg en Holstein Kiel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen