Liverpool schakelt door na mislopen Alonso: 'Nieuwe topkandidaat om Klopp op te volgen'

29 maart 2024, 19:48
Foto: © Imago

Liverpool schakelt door na het mislopen van Xabi Alonso en zet de Portugees Ruben Amorim (Sporting Club de Portugal) bovenaan de lijst met potentiële opvolgers van scheidend hoofdtrainer Jürgen Klopp. Dat meldt de doorgaans uitstekend ingevoerde transfergoeroe Fabrizio Romano vrijdagavond.

Alonso, oud-speler van Liverpool en lange tijd als belangrijkste gegadigde gezien om de positie van Klopp komende zomer over te nemen, kondigde eerder op de vrijdag aan dat hij ook volgend seizoen bij zijn huidige club Bayer Leverkusen zal gaan blijven. De Spanjaard is met Die Werkself hard op weg naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis en sluit uit dat hij in zal gaan op de (vermeende) interesse van zowel Liverpool als de andere club die hij als speler diende en waar hij de laatste tijd veelvuldig genoemd werd: Bayern München.

Artikel gaat verder onder video

Romano schrijft vrijdagavond op X dat Amorim 'de belangrijkste naam' op de lijst van Liverpool blijft na het wegvallen van de optie-Alonso. "Hij is niet de enige, maar hij is een concrete optie die wordt overwogen." Er zou echter wel een enorm bedrag gereserveerd moeten worden om Amorim los te weken van zijn huidige werkgever: "Liverpool is geïnformeerd over de vertrekclausule in zijn contract", stipt Romano aan. Engelse media schrijven dat de Portugees voor zo'n 20 tot 30 miljoen euro zou mogen vertrekken uit Lissabon. Liverpool staart zich dan ook niet blind op Amorim: "De shortlist bevat meerdere kandidaten", schrijft Romano.

Amorim kwam als speler uit voor clubs als Benfica en SC Braga en debuteerde in 2019 bij die laatste club als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Amper vier maanden later sloeg Sporting toe en haalde de veertienvoudig Portugees international naar de hoofdstad. Met zijn huidige club legde de 39-jarige Amorim in 2021 beslag op de landstitel en sleepte hij inmiddels twee keer de Portugese League Cup én eenmaal de Super Cup in de wacht. Zijn contract bij de huidige nummer twee van de Portugese competitie loopt nog door tot medio 2026.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Koopmeiners akkoord over salaris van liefst 4,5 miljoen euro bij nieuwe club'

Teun Koopmeiners heeft een akkoord bereikt met zijn nieuwe club over een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro, zo meldt Tuttosport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er worden wel meer namen genoemd . Dus we gaan het zien . Deze trainer wel eens gezien ,en sporting speelde leuk in europa. Maar of hij iets is voor liverpool ??.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen