Valentijn Driessen bedenkt 'straf' voor Feyenoord na zege op Heracles Almelo

11 maart 2024, 10:47
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen is van mening dat Feyenoord niet tevreden mag zijn na de 3-0 overwinning op Heracles Almelo. De Rotterdammers beleefden weliswaar een probleemloze avond, maar hadden er veel meer uit kunnen en moeten halen. Arne Slot sprak na afloop al zijn ontevredenheid uit over het spel van zijn ploeg en Driessen vindt zelfs dat de regerend landskampioen als ‘straf’ deze week maar een dagje minder vrij moet krijgen.

Feyenoord speelde vorige week voor z’n laatste kans op prolongatie van de landstitel. De ploeg van Slot was er op bezoek bij PSV alles aan gelegen om het gat te verkleinen tot zeven punten, maar gaf in de tweede helft een 1-2 voorsprong uit handen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Het verschil tussen de nummers één en twee bleef zodoende tien punten. Door de landstitel kan een streep, maar Feyenoord strijdt op 21 april nog wel om de eindzege van de KNVB Beker. Tot die tijd heeft de formatie van Slot het relatief rustig. Juist daarom mag er wel wat meer worden verwacht, vindt Driessen.

Artikel gaat verder onder video

Het wordt de topclubs vaak te gemakkelijk gemaakt door dit soort tegenstanders, zegt Driessen na de eenvoudige 3-0 zege van Feyenoord op Heracles. Voor PSV, nou Ajax beschouw ik dan even niet als topclub, maar ook FC Twente en Feyenoord. Die lopen wel heel makkelijk over sommige tegenstanders heen. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van spelers. Die gaan dan op halve kracht spelen omdat ze toch wel winnen. Daar word je normaal gesproken niet beter van. Zo ontwikkelde zich in De Kuip een vrije saaie wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles, volgens Driessen ook omdat de thuisploeg niet tot het gaatje ging.

En dat verbaast de verslaggever, zeker omdat Feyenoord afgelopen midweek geen wedstrijd op het programma had staan. Trainers hebben graag, tenminste ze zeggen dat als ze veel wedstrijden hebben dat ze dolgraag willen trainen, maar dat ze dan niet kunnen trainen en daardoor niet beter kunnen worden. Dat ze de tijd willen hebben om de ploeg nog beter op elkaar ingespeeld te laten raken. Feyenoord heeft nu een week de tijd gehad om te trainen en het zag er niet veel beter uit, stelt Driessen. Als je de lat heel hoog legt, dan moet je ook tegen dit soort tegenstanders geen genoegen nemen met 3-0. Dan moet je zeggen 5-0 en als het geen 5-0 wordt, dan heb je een dagje minder vrij, of zoiets dergelijks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen