Grote paniek om keepster AZ na harde botsing in duel met Ajax: speelsters schermen haar af

20 april 2024, 14:28   Bijgewerkt: 20 april 2024, 15:12
Foto: © ESPN

De wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en AZ Vrouwen is gestaakt nadat AZ-doelverdedigster Femke Liefting hard in botsing kwam met Ajax-aanvalster Chasity Grant. Liefting bleef hierna stil liggen, waarna de hulpverleners snel het veld op moesten komen. Speelsters van beide partijen schermden Liefting met doeken af.

Nadat de wedstrijd kort werd stilgelegd, is later besloten om het duel definitief te staken. Het incident vond al na acht minuten plaats bij een 0-0 tussenstand.

Liefting kwam ver uit haar doel om een lange bal te onderscheppen, waarna het vervolgens misging. De doelverdedigster raakte Grant met volle snelheid en bleef daarna stil op het gras liggen. Hulpverleners waren er snel bij om de keepster te behandelen. Speelsters van beide ploegen schermden de hulpverleners af met witte doeken, terwijl er een ambulance het veld op kwam. Er is tevens een traumahelikopter ingeschakeld.

Artikel gaat verder onder video

Liefting is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt ESPN. Over haar toestand is nog niets bekend. De schrik zat er flink in op De Toekomst. Speelsters van beide partijen stonden met tranen in de ogen te kijken naar hoe de doelverdedigster behandeld werd.

In de eerste versie van dit artikel stond dat Liefting op het veld werd gereanimeerd, maar dit bleek niet te kloppen. Het artikel is daarom aangepast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jesus krijst
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat een botsing verschrikkelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen