Overeenkomst zo goed als rond: Mislintat keert terug bij oude liefde

1 april 2024, 11:13   Bijgewerkt: 1 april 2024, 19:28
Foto: © Imago

De geruchten rondom Sven Mislintat sneden hout: op korte termijn gaat de Duitser aan de slag bij Borussia Dortmund. De oud-directeur voetbalzaken van Ajax wordt bij de Geelzwarten hoogstwaarschijnlijk sportief directeur.

Dat meldt Florian Plettenberg, journalist van Sky Sport. De onderhandelingen waren al een tijdje gaande en Mislintat stond vanaf het begin open voor een terugkeer. Er moeten enkel nog formaliteiten worden afgehandeld, waarna de Duitser een langdurig contract tekent. Hij gaat waarschijnlijk aan de slag als sportief directeur, maar er bestaat ook nog een kans dat hij technisch directeur wordt.

Artikel gaat verder onder video

De 51-jarige Duitser werkte eerder al elf jaar voor Dortmund. Hij fungeerde toen in meerdere rollen: scout, hoofdscout en technisch directeur. Vervolgens ging hij aan de slag bij Arsenal en later bij VfB Stuttgart. In 2023 was Mislintat kortstondig actief bij Ajax.

Zijn recente periode in Amsterdam liep uit op een blamage. Mislintat mocht bijna solistisch het technisch beleid bepalen en trok twaalf spelers aan. Veel van de aangetrokken spelers zijn niet-Nederlands en renderen tot op de dag van vandaag amper tot niet. Daarnaast werd de Duitser beschuldigd van belangenverstrengeling rondom de transfer van Borna Sosa. Mislintat werkte vier maanden voor Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je zou zeggen als hij al die spelers bij Ajax zo goed vond die hij heeft aangetrokken dat hij er wel een paar kan ophalen komende zomer.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Groaaaggggg, desnoods met een beetje verlies, weg is weg.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Goh dat waren van de zomer nog wereldspelers die volgens krotje ajax terug zouden brengen . Zelfs na een maand toen iedereen al zag dat ze niet zo goed waren . En nu moet svennie boy ze weer ophallen volgens 'kenner' krotje . Mislintat heeft lekker verdiend ,en gaat nu weer werken . Dortmund trapt er niet in en geeft hem niet die vrijheid

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen