Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

18 maart 2024, 22:00   Bijgewerkt: 18 maart 2024, 23:25
Foto: © Ziggo Sport

Ruud Gullit verwacht dat Frank de Boer de nieuwe trainer van Ajax wordt, zo heeft de analist van Ziggo Sport maandagavond aangegeven in de uitzending van het programma Rondo. De oud-voetballer meldt een gerucht te hebben meegekregen, waaruit bleek dat De Boer mogelijk de nieuwe coach van de Amsterdammers wordt.

De Boer was in het verleden succesvol bij Ajax, maar faalde vervolgens in het buitenland bij veel van zijn clubs. De oud-voetballer kwam als laatst uit voor Al-Jazira, maar is daar in 2023 ook vertrokken. Momenteel zit De Boer zonder club en is hij in afwachting van een nieuwe uitdaging. Volgens Gullit is een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA voor de in Hoorn geboren trainer niet uitgesloten.

Artikel gaat verder onder video

"Het gerucht gaat dat Frank de Boer de nieuwe trainer wordt, dat gerucht gaat in Amsterdam", zegt Gullit in het programma Rondo op Ziggo Sport. Later in de uitzending, tijdens de rubriek Het Slotoffensief, geeft Gullit aan dat hij ook verwacht dat De Boer door Alex Kroes aangesteld gaat worden als nieuwe trainer: "Ik denk dat De Boer het wordt", zegt Gullit, die bijval krijgt van Youri Mulder. "Dat denk ik ook", reageert de analist, die het ook wel ziet gebeuren dat Pascal Jansen naar de Johan Cruijff ArenA vertrekt.

Er gaan verschillende namen rond in Amsterdam, maar het is vooralsnog niet duidelijk waar algemeen directeur Alex Kroes zijn pijlen op heeft gericht. Wel is duidelijk dat hij in alle opzichten verantwoordelijk zal zijn voor de aanstelling van een nieuwe trainer. In de komende transferwindow neemt de oud-bestuurder van onder meer Go Ahead Eagles ook de taken van technisch manager op zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Wat vind ik dit armoedig van mijn club Ajax als Frank de Boer de nieuwe coach wordt. Ik snap het niet, moet het dan per sé een oud-Ajacied zijn, ondanks dat hij overal zijn congé kreeg ? Hebben de verantwoordelijken binnen Ajax dan een smal gezichtsveld en zijn er in het buitenland dan geen andere kandidaten dan Jansen of De Boer ? Met Frank zal Ajax weinig vooruit gaan, tenzij hij een goede sterke mentor naast zich krijgt, één die qua inspraak minstens gelijkwaardig aan hem is. Frank alleen is niet goed genoeg. Misschien is Jansen beter, omdat hij als coach van AZ de zwakheden van Ajax al kent. In elk geval vind ik het idee alleen al naargeestig.

Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Volledig mee eens, maar ja de kliek van Gaal en Blind houden weer vast aan de Boer blijkbaar

DannyVandenBerg16
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De boer is misschien wel de coach met het meeste succes bij ajax. Beetje meer respect is wel op zijn plaats.. Gezeik over het voetbal van toen is ook onterecht er waren wedstrijden zat met heerlijk voetbal onder hem Als hij ons weer terug brengt helemaal top en als het wat minder aanvallend js boeiend In wederopbouw telt 1 ding dat is resultaten. Slechter voetbal dan nu kan overigens ook niet....

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Prima toch als je er zo over denkt, meer mensen meer smaken en niemand weet hoe de (nabije) toekomst er uit gaat zien, ik zou blij zijn als Ajax tegenstanders wat meer partij kan geven, lekker van genieten in de Arena of uit.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Paupie paupie paupie, je leert het nooit, laat je flink pijpen dan ben je je frustratiekwakje kwijt, helaas wil niemand het bij je doen, je hebt de kenmerken van een eenzame vieze man onder de abcessen. En dat 'iedereen' dat is jouw uitvinding, afgezien daarvan denk je dat het mij wat interesseert etterbuil.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Tuurlijk...spelers die gratis vertrekken, komen ook altijd (voor een te duur prijsje) weer terug als blijkt dat ze niet meekunnen met de nieuwe ploeg, dus waarom ook niet een trainer terughalen. Ik weet niet of de boer iets met de huidige splers iets aankan hoor.

Laurens1
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het enige voordeel met Frank is zijn ervaring bij Ajax om spelers beter te maken. Qua schouwspel zal het er niet op vooruit gaan, punten gaan wel weer komen, zo is hij ook kampioen steeds geworden. Tikkie breed en oersaai voetbal zal in het verschiet liggen, jammer! Aan de andere kant als er niet veel uitgegeven kan worden moeten er keuzes gemaakt worden, met dank aan Sar en collegae!

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Idd met dank aan sar en collegae Laurens1 !

Zozo
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

AAARGH, Frank de 'autist' de Boer. Iedereen, behalve Frank de Boer aub. Deze man is overal, maar dan ook overal mislukt.

Waarom19
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Frank de Boer heeft ook geen schaamtegevoel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Een 'goede' coach kan een oud top voetballer zijn : Zidane, Guardiola, Cruijff maar kan ook een mindere voetballer zijn geweest: Klopp, Tuchel, Van Gaal of ook wel een coach met een mindere actieve voetballoopbaan: Mourinho. Naast een goede strateeg, een goede tacticus, goed voetbaloverzicht hebbend moet hij een tegenstander goed kunnen analyseren, een wedstrijd kunnen lezen. Hiernaast moet een topcoach over uitstekende cognitieve functies beschikken: o.a. communicatievaardigheden met de spelersgroep. Het zijn nogal wat voorwaarden, maar als Ajax vroeg of laat weer serieus genomen wil worden dan zijn deze eisen de norm. Een coach van Ajax heeft niet alleen de verantwoordelijkheid voor sportieve successen, maar ook voor de financiële belangen er omheen. Frank de Boer, ondanks zijn goede voetballoopbaan, kan denk ik niet aan de eisen voldoen. Jansen's achtergrond is mij onbekend. Maar als Ajax door gebrek aan financiële middelen genoodzaakt is om over te gaan tot trainers van middelmatig allooi dan zal Ajax de komende seizoenen moeten blijven sappelen om er bij te gaan horen.

Blackie
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

leuk he, al die suggesties van de kenners , ik hoop dat Kroes lang wacht met het aanstellen van een trainer. dan blijft het geneul hierover lekker doorgaan

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kom aan Blackie, dit soort discussies komt overal voor, zelfs in de politiek: "wordt Wilders toch premier of Mona Keijzer ?".

Blackie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

daarom krotje hebben we nog steeds geen regering, en komen er nieuwe verkiezingen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Bah nieuwe verkiezingen ? Vind je dat OK Blackie ?

Waarom19
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dat wordt dan nog meer tikkie terug

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Volledig mee eens Waarom19.

R MN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Waarom19. Beter kampioen of nummer twee met tikkie terug, dan vijfde zonder tactiek of strijdplan.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze bij ajax slim zijn (helaas is dat iets zeldzaams de laatste tijd) dan halen ze Alex Pastoor binnen. Als je met Almere met 2 vingers in je neus veilig bent 10 wedstrijden voor het eind dan vraag ik me af of er wel betere trainers zijn op het moment. Met heel veel geld bovenaan staan of 2e is ook knap maar met heel erg weinig geld veilig spelen is toch iets anders. Hij ziet het spelletje en is slim.

R MN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AKers21 Alsjeblieft zeg, dat is de grootste engnek in de ED. Die behaalt resultaten met middenmoters, niet met topclubs.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen