Trainingen Oranje gaan van start: middenvelder traint individueel, Memphis meldt zich paar dagen 'te vroeg'

27 mei 2024, 19:05   Bijgewerkt: 27 mei 2024, 19:13
Foto: © Imago

Bondscoach Ronald Koeman is maandag met een groot deel van zijn voorselectie begonnen aan de voorbereiding op het Europees kampioenschap in Duitsland. De keuzeheer heeft zeventien spelers mogen verwelkomen voor de driedaagse trainingsstage. Komende woensdag maakt Koeman bekend welke 26 spelers zich op mogen maken voor het EK.

Koeman gaat in Zeist aan de slag met Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Brian Brobbey, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Nick Olij, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber, Joey Veerman, Bart Verbruggen en Wout Weghorst.

Artikel gaat verder onder video

Zaterdag sluiten ook de andere internationals uit de EK-selectie aan, alleen Donyell Malen en Ian Maatsen zullen dan, mits zij niet afvallen, nog ontbreken. Het tweetal komt komende zaterdag nog in actie met Borussia Dortmund in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Marten de Roon zal hierbij ook ontbreken. Maandagmiddag werd bekend dat de 42-voudig international het EK aan zich voorbij zal moeten laten gaan vanwege een spierblessure die hij opliep bij Atalanta.

Koeman vertrekt op 11 juni met 26 spelers naar Duitsland voor het EK, maar speelt voor die tijd nog twee oefenwedstrijden. Op 6 juni neemt de ploeg het op tegen Canada en op 10 juni wacht de ontmoeting met IJsland. Oranje speelt op zondag 16 juni de eerste wedstrijd op het EK, in Hamburg is dan Polen de tegenstander.

Update 19:05

Timber heeft nog wat last van de blessure die hem op het einde van het seizoen aan de kant hield. Hij volgt daarom nog een individueel programma. Voor Memphis geldt dat hij zich eigenlijk pas komende zaterdag hoeft te melden bij Oranje, maar toch liever eerder aansluit bij de groep om al eerder mee te trainen. De aanvaller van Atlético traint vanaf dinsdag mee.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Memphis te vroeg en met zich abij de docter 🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen