Morata nu in illuster rijtje met Cristiano Ronaldo en Michel Platini

15 juni 2024, 18:57
Foto: © Imago

Met het doelpunt van Alvaro Morata tegen Kroatië, heeft de Spaanse spits zich in een illuster rijtje geschoten. Op de all-time topscorerslijst op het EK staat de 31-jarige spits nu derde.

Alvaro Morata tekende in de 29e minuut van Spanje-Kroatië voor de 1-0, op aangeven van Fabian Ruiz. De spits van Atlético werd diep gestuurd en rondde koeltjes af. Ruiz maakte enkele minuten later zelf de 2-0, terwijl Daniel Carvajal voor de 3-0 zorgde.

Artikel gaat verder onder video

Voor Morata was het een heuglijk moment. Door dit doelpunt staat hij nu derde op de all-time topscorerslijst, achter Cristiano Ronaldo (Portugal) en Michel Platini (Frankrijk). Samen met Antoine Griezmann (ook Frankrijk) en Alan Shearer (Engeland) deelt hij de 'virtuele' bronzen medaille. En dat ondanks het imago wat aan Morata kleeft, namelijk dat hij veel kansen zou missen.

Ronaldo staat ruim bovenaan in dit EK-klassement met veertien doelpunten en ook op dit toernooi zal hij actief zijn. Platini volgt op negen doelpunten en Morata, Griezmann en Shearer staan momenteel op zeven doelpunten. Griezmann zal dit toernooi met Frankrijk in actie komen, Shearer en Platini zijn al even gestopt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp lacht zich kapot: ‘Hij kreeg om 5.10 uur een bekeuring op een wedstrijddag’

René van der Gijp ging op zijn zeventiende een halfjaar bij Wim Suurbier wonen en kan zich deze periode nog maar al te goed herinneren.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen