PSV opent lastige maand met zevenklapper

2 februari 2013, 22:34

PSV is een op papier lastige maand uitstekend begonnen. Tegen ADO Den Haag werkte de koploper van de Eredivisie aan het doelsaldo. Het won voor eigen publiek met maar liefst 7-0. Voor de oppermachtige thuisclub scoorden Wijnaldum (twee), Mertens (twee), Lens en Locadia. ADO-verdediger Supusepa schoot in eigen doel.

Door de zege op ADO Den Haag kan PSV met een gerust hart beginnen aan de pittige serie die het nu voor de boeg heeft. De komende drie weken ontmoet de ploeg louter ploegen uit de top-zes van de Eredivisie. Het moet op bezoek bij Vitesse en Feyenoord, terwijl het verrassend goed presterende FC Utrecht naar Eindhoven komt.

De ware kracht van PSV werd tegen ADO nog niet helemaal duidelijk, daarvoor was de tegenstand van de bezoekers te karig. ADO hobbelde machteloos achter de bal aan en mocht van geluk spreken dat het halverwege 'slechts' met 1-0 achter stond. Alleen Georginio Wijnaldum scoorde, al na tien minuten op aangeven van Atiba Hutchinson. In het restant van de helft was PSV veel beter en hing de tweede goal in de lucht, maar door goed werk van de Haagse verdedigers én keeper Gino Coutinho, die Jeremain Lens met een fraaie redding van de 2-0 af hield, bleef de schade beperkt.

Na dit tweede doelpunt brak het verzet van ADO volledig. Binnen tien minuten tilde PSV de stand van 2-0 naar 4-0, door doelpunten van Dries Mertens en Jeremain Lens. Mertens krulde een vrije trap binnen, Lens schoot van dichtbij raak. Invaller Jürgen Locadia tekende tien minuten voor tijd voor 5-0, Mertens en Wijnaldum maakten in de laatste minuten het Eindhovense feest compleet door ook 6-0 en 7-0 te maken.