PSV slaat na rust toe tegen Zulte Waregem

Ger
30 juli 2013, 22:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de laatste voorronde van de Champions League. Voor eigen publiek was het jonge elftal van trainer Phillip Cocu met 2-0 te sterk voor Zulte Waregem. De overwinning had zelfs een stuk hoger moeten uitvallen. De return volgt volgende week.

Met het opstellen van Jeroen Zoet gaf de opvolger van de vertrokken Dick Advocaat duidelijkheid over zijn nieuwe eerste doelman. De geboren Veendammer zal dit seizoen de voorkeur krijgen boven Przemyslaw Tyton. Naast Zoet maakten ook Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Adam Maher, Stijn Schaars en Zakaria Bakkali hun officiële debuut in de startende elf. Cocu schreef in zijn eerste duel als hoofdtrainer direct geschiedenis. Nog nooit ging PSV met een jongere ploeg het veld in.

Bakkali had na twee minuten al zijn visitekaartje afgegeven door vanaf de linkerflank naar binnen te snijden en de bal met rechts tegen de verre paal te krullen. De Belg van Marokkaanse afkomst schoot later nog eens voorlangs, terwijl afspelen op Memphis Depay een betere optie was geweest. Tim Matavz hielp twee andere kansen om zeep. Eerst weigerde de Sloveen te profiteren van een slechte terugspeelbal van Verboom, daarna trof hij nog eens de lat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen