Zoet: "Misschien maakt zware programma iets los"

24 november 2013, 09:30   Bijgewerkt: 23 november 2013, 22:48

PSV wil graag meestrijden om de titel, maar aan een eventueel kampioenschap in de Eredivisie zal niemand in Eindhoven en omstreken voorlopig denken. De ploeg van coach Phillip Cocu verkeert in een diepe crisis en de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-1) geeft weinig aanleiding om te denken dat het einde daarvan in zicht is. “Naar de ranglijst moeten we voorlopig niet kijken”, vindt keeper Jeroen Zoet.

Voor de neutrale fan was PSV-SC Heerenveen zaterdag niet bepaald een duel om van te watertanden. De bezoekers kregen vroeg in de wedstrijd rood en hadden daarna nog maar één plan: een punt uit het vuur slepen. Begrijpelijk, want PSV-uit is met elf tegen elf normaliter al moeilijk genoeg voor een team als SC Heerenveen. Laat staan als je 75 minuten lang een mannetje minder hebt.

Het feit dat Heerenveen met tien man kwam te staan, was volgens Zoet niet per se een voordeel voor PSV. “Het is makkelijker spelen tegen een team dat zelf ook voetbalt. Nu zakte Heerenveen helemaal in. Je moet in zo'n geval zelf een hoog tempo hanteren en de zijkanten benutten, maar daar slaagden we onvoldoende in. Hoe dat komt, is lastig te zeggen. Misschien heeft dat met vertrouwen te maken, dat weet ik niet. Het is de laatste wedstrijden wel vaker gebeurd dat we veel balbezit hadden, maar niet doordrukten. Het zit op sommige momenten ook niet mee.”

Een blik op het programma van PSV voor de komende weken zal de Eindhovense burger echter weinig moed geven, want de komende weken speelt het tegen Feyenoord (uit) en Vitesse (thuis). Dat zware programma kan volgens Zoet echter ook een voordeel zijn. “Misschien maakt dat iets los bij ons”, zegt de doelman, die tegen Heerenveen zijn rentree maakte na een lange blessureperiode. “Het is ook anders voetballen tegen zulke teams, je krijgt meer ruimte. Het is vooral belangrijk voor ons om vertrouwen te houden. Dat vertrouwen is er nog steeds.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen