Uitblinker Zoet: "Moest me in de rust omkleden"

25 januari 2014, 23:43

Tegen AZ speelde PSV zaterdag zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar één PSV'er kon terugkijken op een uitstekend optreden. Doelman Jeroen Zoet zorgde er met een handvol puike reddingen voor dat zijn ploeg een 1-0 voorsprong, die al na drie minuten op het scorebord stond, over de streep trok.

Met name voor rust had Zoet het druk. Zijn redding op een hakbal van Jan Wuytens was spectaculair, maar ook bij inzetten van onder meer Aron Johannsson, Roy Beerens en Johann Berg Gudmundsson trad hij kordaat op. "Ik moest in de rust mijn kleren verschonen, dat zegt genoeg", glimlacht Zoet in gesprek met de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. Het nieuwe setje kleren van Zoet bleef niet lang schoon, want ook na de pauze moest hij meerdere keren de Eindhovense blubber in duiken om zijn doel leeg te houden. "Voor een keeper zijn dit lekkere wedstrijden", glundert de jeugdinternational. "Ik ben belangrijk geweest voor mijn team, dat is fijn."

Dat Zoet de uitblinker aan PSV-zijde was, zegt veel over het spelbeeld. Want waar PSV voor de winterstop regelmatig heel aardig voetbalde maar niet won, was het nu andersom. "Het was niet onze allerbeste wedstrijd, maar het is extra lekker dat je dan toch de drie punten pakt", vindt Zoet. "Daar moeten we blij mee zijn."