Poulsen leeft mee: "Heel sneu voor Johannsson"

28 maart 2014, 00:09

We zullen het nooit weten, want de penalty ging er niet in. Maar iedereen in Alkmaar en omstreken zal zich nog wel eens afvragen hoe de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax afgelopen zou zijn, als Aron Jóhannsson na een half uur gescoord had vanaf elf meter.

Johannsson, dit seizoen al goed voor zestien competitietreffers, mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Joël Veltman een overtreding had gemaakt op Viktor Elm. De Ajax-verdediger kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De Kuip leek al te lonken voor AZ, maar Johannsson slaagde er niet in om de bal vanaf elf meter achter Ajax-keeper Kenneth Vermeer te krijgen. Na rust bleek hoe duur deze misser was, want Ajax sloeg na een rode kaart voor AZ-verdediger Mattias Johansson wél meteen toe: Lasse Schöne maakte uit een vrije trap de 0-1.

Na zijn misser leek Johannsson er volledig doorheen te zitten. Hij kwam amper meer in het stuk voor en werd een half uur voor tijd door coach Dick Advocaat uit zijn lijden verlost. Denni Avdic loste hem af in de punt van de aanval. "Je zag aan alles dat hij een flink tikkie gekregen had door die penalty", zegt Poulsen. "Ik vond het gewoon zielig voor hem, hij zat er doorheen. Als team moeten we hem nu steunen, dat verdient hij." Het was al de tweede misser van Johannsson vanaf elf meter in vier dagen, ook tegen PEC Zwolle ging zijn strafschop er niet in. "Of er nog discussie was wie deze penalty zou nemen, omdat Aron gemist had tegen Zwolle? Nee, totaal niet. Er was geen enkele twijfel", benadrukt Poulsen.

Door de nederlaag tegen Ajax is de kortste weg van AZ richting een prijs afgesneden. De ploeg moet zich nu richten op de Europa League en Eredivisie, waarin het vermoedelijk de play-offs in moet. "Als we de bekerfinale hadden gehaald, was het een fantastisch seizoen voor ons geweest. Nu niet meer. Als we Europees voetbal halen, was het een goed seizoen. Fantastisch wordt het niet meer, na deze nederlaag", baalt de linksback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen