PSV wint in Zwolle en neemt vierde plaats over

Jw
27 april 2014, 16:49   Bijgewerkt: 27 april 2014, 18:37

PSV heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt op PEC Zwolle. Op bezoek bij de bekerwinnaar wonnen de Eindhovenaren met 2-1. PSV profiteert daarmee van het puntverlies van Vitesse en neemt de vierde plaats over. De ploeg van interim-trainer Ernest Faber kan volgende week directe plaatsing voor de Europa League zelf afdwingen.

beker fans supporters

beker fans supporters

PEC Zwolle begon overtuigend. Dat het vertrouwen groot is in Zwolle, werd direct duidelijk gemaakt. De thuisploeg combineerde lustig door de PSV-defensie heen en Mustafa Saymak kreeg het publiek op de banken met een pirouette en een mooie passeeractie langs de lijn. PSV hield in de openingsfase echter het doel schoon en toonde zich daarna uiterst effectief. De eerste goede aanval van de bezoekers leverde direct een doelpunt op. Georginio Wijnaldum speelde Memphis Depay aan, die goed het overzicht hield en de mee opgekomen Abel Tamata. De voorzet van de back werd in twee instanties benut door Jürgen Locadia: 0-1.

PEC Zwolle speelde ook na de openingstreffer niet slecht, maar het was allemaal wat vrijblijvend. De trotse bekerwinnaar had zo'n zestig procent balbezit, maar maakte niet echt tempo. PSV kwam wel een paar keer in de problemen, maar doelman Jeroen Zoet maakte een betrouwbare indruk door op de goede plek te staan bij vrije trappen van Maikel van er Werff en Bart van Hintum.

PSV stond even op instorten, maar sloeg vrij snel weer terug. Bryan Ruiz speelde dromerig en zag elke individuele actie mislukken, maar kopte de Eindhovenaren na een voorzet van Santiago Arias wel naar een voorsprong. Het doelpunt van de Fulham-huurling bleek later zelfs de winnende treffer, waardoor PSV zelfs plaatsing voor de Europa League weer in eigen hand heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen