Ajax weet zich opnieuw geen raad met PEC Zwolle

5 oktober 2014, 18:39

Voor de vierde keer op rij is Ajax er niet in geslaagd om PEC Zwolle te verslaan. Na een gelijkspel in de competitie en nederlagen in de KNVB Beker-finale en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, werd het zondag in de Amsterdam ArenA 0-0. Door het resultaat is PSV, dat eerder op de dag van Excelsior won, nu weer de enige koploper in de Eredivisie. Het heeft twee punten meer dan Ajax en PEC.

Als een heuse 'Angstgegner' voor de Amsterdammers werd PEC Zwolle betiteld, in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax. Dat was op basis van de drie meeste recente ontmoetingen niet zo gek, want Zwolle won zowel in de bekerfinale (5-1) als in het duel om de Johan Cruijff Schaal (1-0). Vlak daarvoor was de competitiewedstrijd tussen beide teams in Zwolle in 1-1 geëindigd. Maar wie verder keek, zag dat Ajax zich statistisch gezien weinig zorgen hoefde te maken. In competitieverband heeft de ploeg het in eigen huis namelijk zelden lastig met Zwolle. Veertien keer troffen beide teams elkaar in de Eredivisie in Amsterdam, dertien keer waren de drie punten voor Ajax. Eén keer, in februari 1989, werd het 0-0, een overwinning wist Zwolle nog nooit te boeken.

Wie nu precies bang moest zijn voor wie, was op basis van alle statistieken dus niet helemaal duidelijk. In praktijk leek het er vooral op dat beide teams bang voor elkaar waren, want er werd uiterst behoedzaam gevoetbald. De partij tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie begon nog wel aardig met kansen voor Zwolle-spits Tomas Necid en zijn collega Kolbeinn Sigthórsson van Ajax, maar daarna gebeurde een uur lang heel weinig.

Zwolle bleef in deze eerste 45 minuten eenvoudig overeind, al gold dat niet voor iedereen. Mustafa Saymar moest al vroeg in de wedstrijd geblesseerd naar de kant en hetzelfde overkwam Joost Broerse, nadat hij een trap tegen zijn hoofd gehad had en enige tijd rondgelopen had met een enorme bult op zijn hoofd. Pas toen Ajax na een uur de schroom wat van zich af gooide en het tempo even opschroefde, kwam PEC in de problemen. Sigthórsson was dicht bij de 1-0, maar zijn inzet kwam tegen de lat terecht.

De opleving van Ajax bleek van korte duur. Al snel zakte het tempo weer, met als gevolg dat Zwolle de gelederen gesloten kon houden. De ploeg van coach Ron Jans speelde niet eens een heel goede wedstrijd, het was in balbezit zelfs erg slordig, maar het was genoeg om de landskampioen opnieuw van zich af te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen