Cissé zeven, Evans zes duels geschorst voor spuugincident

7 maart 2015 – Papiss Cissé en Jonny Evans moeten flink boeten voor hun wangedrag in de wedstrijd tussen Newcastle United en Manchester United van afgelopen woensdag. Beide spelers bespuugden elkaar en de Britse voetbalbond FA is daar duidelijk niet van gediend. Cissé heeft namelijk een schorsing van zeven wedstrijd opgelegd gekregen, terwijl Evans zes duels niet in actie mag komen voor Manchester United.

Beide schorsingen starten per direct. Het incident werd tijdens de wedstrijd niet waargenomen door de arbitrage, maar de spelers zijn na het bekijken van de beelden alsnog geschorst door de voetbalbond. Cissé heeft zeven duels gekregen, omdat hij nog één duel voorwaardelijk had openstaan. De spits van Newcastle heeft de sanctie al geaccepteerd, zo laat de FA weten. Evans was zich van geen kwaad bewust, maar is door de voetbalbond wel schuldig bevonden.

Cissé liet daags na het incident al weten spijt te hebben van zijn gedrag. "Als rolmodel heb ik vooral de jonge fans teleurgesteld. Ik hoop dat ze leren van mijn fout en het niet gaan kopiëren." Evans toonde geen berouw. "Het zit niet in mijn karakter om naar iemand te spugen, ik heb dat nooit gedaan en zou het ook nooit doen", zei hij.

Premier League

gerelateerd