PEC na strafschoppen tegen Twente opnieuw bekerfinalist

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 april 2015 – PEC Zwolle heeft de finale van de KNVB-beker bereikt door FC Twente te verslaan. In een matig duel wonnen de Zwollenaren na strafschoppen. Wout Brama en Youness Mokhtar scoorden in de officiële speeltijd beide tegen hun oude club, waarna het 1-1 was. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin maakte Tomáš Necid op fraaie wijze de beslissende. 

PEC na strafschoppen tegen Twente opnieuw bekerfinalist

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op het spel stond vanavond niet alleen een plek in de finale, ook het Europese ticket dat aan bekerwinst kleeft, kan voor beide ploegen van groot belang zijn. Zowel FC Twente en PEC Zwolle verkeert in financiële moeilijkheden en Europees voetbal kan in moeilijke tijden als medicijn dienen.

Vorig jaar won PEC de beker nog en dat deed het toen met Kamohelo Mokotjo in de gelederen. De middenvelder stond vanavond bij tegenstander FC Twente op het veld. Brama bewandelde juist de omgekeerde weg en ook Mokhtar speelde voor beide clubs.

Maar het verhaal van de eerste helft was onmiskenbaar het verhaal van Mustafa Saymak. De rechterspits van PEC kreeg liefst drie keer de kans om zijn ploeg op 1-0 te zetten. De eerste ging, na ongeveer een kwartier, net naast, de tweede recht in de handen van Nick Marsman en de derde verdween wederom naast.

Bij Twente liep het een stuk minder. Nul keer kregen de Tukkers de bal in het eerste bedrijf serieus op doel en bovendien moest doelman Sonny Stevens met een blessure naar de kant na een botsing met Bram van Polen, ruststand: 0-0.

De tweede helft kwam bijzonder moeizaam op gang. Pas in de laatste minuten brandde het echte gevecht los. Het was uitgerekend Brama die PEC met een rake pegel op 1-0 zette en zijn ploeg daarmee in een zetel bracht. Maar amper vijf minuten later kreeg Mokhtar de bal voor zijn voeten en ook hij wist te scoren tegen zijn oude club.

Omdat er na negentig minuten 1-1 op het bord stond, was een verlenging noodzakelijk. In die verlenging kregen beide ploegen nauwelijks kansen. Het bleef bij 1-1 en dus moest de beslissing gaan komen vanaf elf meter.

In de strafschoppenserie miste Thomas Lam als eerste. Twente had op dat moment even het voordel, maar ook Kyle Ebecilio zag zijn inzet gepakt door de doelman. Daarna schoot Robbert Schilder op de paal en mocht Necid de winnende maken. Dat deed de Tsjech met flair, met een stiftje in de bovenhoek besliste Necid de wedstrijd door PEC op 4-2 te zetten in de penaltyserie.

Woensdag wordt bekend wie de tegenstander van PEC zal worden in de finale. FC Groningen neemt het dan in eigen huis op tegen Excelsior.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd