Plum geniet van promotie Roda JC: "Dit was zó belangrijk"

31 mei 2015, 22:06

Roda JC Kerkrade had na een 0-1 nederlaag in het eigen Parkstad Limburg Stadion een slechte uitgangspositie voor promotie naar de Eredivisie, maar dankzij een 1-2 overwinning (na verlenging) bij NAC Breda komt de Limburgse club volgend seizoen weer in de hoogste competitie van Nederland uit. Coach Rick Plum is in de zevende hemel.

De vreugde was enorm bij Roda JC, na het laatste fluitsignaal in het Rat Verlegh Stadion. Er werd uitgebreid feestgevierd en Plum deed hier vrolijk aan mee. "Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Dit is echt geweldig", sprak hij met een glimlach van oor tot oor tegen FOX Sports. De coach verving de ontslagen René Trost anderhalve maand geleden.

De promotie van Roda JC komt als een verrassing, aangezien de Kerkraadse ploeg het de afgelopen weken lastig had. "Het was zó belangrijk voor deze club om direct weer terug te keren naar de Eredivisie, na de degradatie van vorig jaar. En het is gelukt", jubelt Plum.

Roda JC zal een nieuwe hoofdcoach aanstellen, waardoor Plum weer een stapje terug zal moeten doen. "Er moet een nieuwe trainer komen, ik ben met de cursus bezig. Ik ga in de Eredivisie proberen om als assistent-coach weer een steentje bij te dragen. Het zal even wennen zijn", knipoogt Plum. "Dit succes neem ik wel mee, dat is genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen