De Roon verlaat Heerenveen: "Ze gunnen me de kans"

12 juli 2015, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marten de Roon gaat sc Heerenveen verlaten voor een Italiaans avontuur. De aanvoerder van de Friezen heeft zich voor vier jaar verbonden aan Serie A-club Atalanta Bergamo. Hij heeft zin in de nieuwe stap in zijn carrière, zegt hij op de officiële website van Heerenveen. "Ik wil een basisplaats veroveren. Dat wordt de uitdaging."

In mei werd De Roon al benaderd door de Italiaanse club. "Vier, vijf mensen van Atalanta hebben me tien keer aan het werk gezien. Ze wisten me precies te vertellen hoe ik gespeeld had. Ze hebben me doelbewust gescout, weten wat voor type speler ik ben. Met mijn loopvermogen en tactisch inzicht kan ik van waarde zijn. Het feit dat ze me voor vier jaar halen spreekt vertrouwen uit. Ze willen me graag, dat streelt", aldus de middenvelder, die wel verrast was. "Ik was totaal niet met een transfer bezig, had net voor twee jaar bijgetekend en heb het bij Heerenveen uitstekend naar mijn zin."

Een moeilijke keuze was het echter niet voor De Roon. "De sportieve verbetering staat op de eerste plaats, maar ook financieel is het aantrekkelijk. Daarnaast schijnt Bergamo een mooie stad te zijn en is het leven in Italië goed. Ook in die zin kan ik mijn horizon verbreden", aldus het jeugdproduct van Feyenoord en Sparta. "Maar wat denk je van de mannen die bij Atalanta al jaren meedraaien in de Serie A, daar kun je ook wat van opsteken hoor. Het lijkt me geweldig om op zo'n mooi podium actief te zijn."

De Roon zal Heerenveen gaan missen. "Maar ze gunnen me deze kans en zijn blij voor me. Ik kwam als 21-jarige jongen uit de Jupiler League en ben uitgegroeid tot vaste waarde en aanvoerder. Ik heb onder Van Basten en Lodeweges mogen trainen en heb vrienden gemaakt. Ik heb altijd alles gegeven en dat werd gewaardeerd. Heerenveen blijft in mijn hart, ik zal hier zeker nog wel eens terug komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen