Elia verbaast zich: "De haat was voelbaar op het veld"

30 oktober 2015, 15:24

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag ging het bij Feyenoord natuurlijk ook nog over de zwaarbevochten bekerzege op Ajax, afgelopen woensdag in de Kuip. Door een doelpunt diep in blessuretijd wonnen de Rotterdammers eindelijk weer eens van de aartsrivaal. Eljero Elia genoot er met volle teugen van.

En hoewel Elia in zijn carrière al het één en ander meemaakte, verbaasde hij zich over de extreme sfeer in de Kuip. "Het was bijzonder om te merken hoe erg deze wedstrijd tegen Ajax leeft. Ik heb bekerfinales gespeeld en derby's bij Hamburger SV en Juventus, maar het gevoel van De Klassieker is niet te beschrijven", zegt de aanvaller tegen RTV Rijnmond. "De spanning is zo groot, de haat van de supporters naar elkaar toe, die voel je bijna op het veld. Dat heb ik nog nooit gevoeld op het voetbalveld."

Over ruim een week is het weer Feyenoord-Ajax, dan in de Eredivisie. Maar eerst moet Feyenoord naar ADO. Dat is voor Elia een bijzonder duel. "Ik kom uit Den Haag, geboren en getogen. Ik ken daar veel mensen en dat maakt het een speciale wedstrijd. Veel vrienden van mij zitten op de tribune en ook ik kom er nog af en toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen