Ajax-debutant Van de Beek: "Cerny maakt mij ook trots"

Jw
27 november 2015, 08:10

Donny van de Beek debuteerde donderdag in de hoofdmacht van Ajax. De achttienjarige middenvelder, die in Amsterdam te boek staat als een groot talent, zag dat zijn leeftijdsgenoot Vaclav Cerny de winnende treffer maakte tegen Celtic. De debutant keek met een voldaan gevoel terug op de met 2-1 gewonnen Europa League-wedstrijd.

"Ik ben mijn duels aangegaan en dat ging redelijk. Dat Vaclav de winnende treffer maakt, bezorgt ook mij een trots gevoel", aldus Van de Beek, die met Cerny afkomstig is uit de A1, in De Telegraaf.

Van de Beek moest op het veld terugdenken aan zijn vader. "Op mijn zesde nam mijn vader me voor het eerst mee naar de Amsterdam ArenA, naar Ajax-Celtic. Vanaf dat moment wist ik helemaal zeker dat ik profvoetballer wilde worden. En als je dan op Celtic Park mag debuteren… Ik geloof niet in toeval", lachte hij.

Van de Beek en Cerny kregen gisteren als invallers speeltijd van trainer Frank de Boer, omdat Ajax kampt met de nodige blessures. Zo waren Anwar el Ghazi, Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer allen niet inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen