Vechtlustig tiental PSV buigt achterstand om tegen Heracles

16 december 2015, 22:42

PSV heeft zich verzekerd van de volgende ronde in de KNVB Beker. De Eindhovenaren kwamen tot twee keer toe op achterstand en met tien man te staan, maar knokten zich alsnog binnen de officiële speeltijd naar een overwinning: 2-3. De grote man van de avond was Jurgen Locadia, de schlemiel was de doelman van Heracles.

PSV blameerde zich in Eindhoven tegen promovendus Roda (1-1). En dat nog geen week na het spectaculaire succes in de Champions League. Het was geen schim van de ploeg die in eigen huis schitterde tegen CSKA, Wolfsburg en Manchester United. Maar het was niet de eerste off-day van het seizoen voor PSV.

Zeker in uitwedstrijden heeft het elftal van Philip Cocu het vaker moeilijk. In de beginfase van de competitie ging het elftal van Philip Cocu al eerder onderuit bij Heracles. Toen werd het 2-1 dankzij de beslissende goal van Thomas Bruns.

Het was meer dan verdiend, Heracles begon offensief en toonde lef. Het elftal van John Stegeman was zeer gretig en beloonde zichzelf voor rust. Het had ook zeker weer eens een overwinning nodig. Voorafgaand aan het fluitsignaal in het Polman Stadion wachtte Heracles al vijf wedstrijden op een driepunter.

Jurgen Locadia bracht de Eindhovenaren eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Hij ramde een vrije trap op schitterende wijze in de bovenhoek en gaf doelman Bram Castro geen schijn van kans: 1-1. PSV ging wat meer risico nemen, maar liet weinig spectaculairs zien. Het was bij vlagen zeer slordig in de passing. Vooral Davy Pröpper werd gemist als nummer 10, Adam Maher kon die rol niet invullen zoals Pröpper dat de laatste weken doet.

Met een man minder moest de landskampioen risico nemen, en dat leverde natuurlijk ruimte op voor de Almeloërs. Maar het was, uit het niets en tegen de verhoudingen in, PSV dat toch weer terugkwam. Bram Castro kon de bal heel eenvoudig vangen uit een voorzet van Maher, maar de doelman liet 'm zomaar los.

Een seconde later lag het speeltuig in het net en schaamde hij zich dood voor zijn blunder. De verrassende gelijkmaker gaf de Eindhovenaren een flinke boost vertrouwen, waardoor de wedstrijd weer wat meer in evenwicht kwam. In blessuretijd resulteerde dit zelfs alsnog in een zege voor PSV. Na een kaats van De Jong sloeg Locadia opnieuw dodelijk toe met een geplaatst schot in de verre hoek: 2-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen