Letschert: "Deze jongen wil ooit een oranje shirt dragen"

Ger
19 februari 2016, 08:14

Timo Letschert zag door aanvaringen met trainer Erwin van de Looi een mooi contract bij FC Groningen in rook opgaan. Zijn verblijf bij Roda JC eindigde daarna ook in mineur, maar bij FC Utrecht heeft de verdediger zich dit seizoen weten te revancheren.

"Ik ben koppig, kon in het verleden een lastpak zijn, maar ben géén slecht mens. Het komt vooral door mijn ongelooflijke drive om te winnen", zegt Letschert (22) in het AD. Zijn drang om sterker te worden, vindt zijn oorsprong in zijn jeugdjaren bij Ajax. Letschert werd bij de c-tjes weggestuurd omdat hij het op fysiek vlak moest afleggen tegen zijn leeftijdsgenoten. "De rest had al bijna een baard, terwijl mijn puberteit nog moest beginnen. Hoewel ik het snapte, deed het pijn. Ineens moest ik na vier jaar overal uitleggen waarom ik niet verder mocht. Lastig, ik was voor iedereen toch altijd 'die jongen van Ajax'. Dat gaf een bepaald aanzien. Maar ik had ook door dat ik het van Marokkaanse en donkere jongens fysiek nog niet kon winnen."

Inmiddels is Letschert niet meer weg te denken uit het elftal van Utrecht en liet hij zich al ontvallen waar zijn volgende droom ligt. "Deze jongen wil ooit een oranje shirt dragen. En dan bedoel ik niet bij FC Volendam." Ook een avontuur in de Bundesliga staat nadrukkelijk op zijn verlanglijstje. "Duitsland past me, denk ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen