Elia: "Leuke combinaties op PSV-middenveld gezien"

29 juli 2016, 10:02

Op basis van de voorbereiding op het nieuwe seizoen vindt Eljero Elia een vechtersmentaliteit ontbreken bij PSV, al stelt hij ook dat de landskampioen dit niet nodig heeft gezien de manier van voetballen. PSV en Feyenoord, de werkgever van Elia, treffen elkaar zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

"Ze spelen lekker fris voetbal, laten de bal snel en goed rondgaan. Ik heb een paar leuke combinaties op het middenveld gezien", zegt Elia tegen Metro. "Ik zag geen vechtersmentaliteit, die wij wel hebben. Ze hebben geen spelers die op een gegeven moment gaat schoppen ofzo, al kan die Andrés Guardado wel behoorlijk uitdelen."

"Maar goed, het is niet hun manier van voetballen. Als je goed voetbal speelt, met veel vaste patronen, heb je geen vechtersmentaliteit nodig om tot een goed resultaat te komen", weet Elia. "PSV heeft een heel ervaren ploeg. Als ze voorin toeslaan, kunnen ze het vervolgens achterin dicht houden. Ik denk dat de ervaring in de Champions League heel belangrijk voor die ploeg is geweest. Nu is het aan ons om te leren van fouten die wij vorig seizoen maakten. In de wedstrijden tegen PSV vond ik ons zeker niet de mindere, maar zij waren veel effectiever."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen