Elia vertelt over nacht in cel: "Weet dat je onterecht vast zit"

5 februari 2017, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eljero Elia werd afgelopen jaar in de nacht na de gewonnen bekerfinale met Feyenoord opgepakt na een vechtpartij op het Stadhuisplein. Hij moest een nacht in de cel doorbrengen. De aanvaller van Feyenoord vertelt in gesprek met de NOS over die periode.

Afgelopen jaar werd Elia in de nacht na de gewonnen bekerfinale opgepakt na een vechtpartij op het Stadhuisplein. "Ik schaamde me voor mijn ouders, mijn vrouw en mijn kinderen. Je weet dat je onterecht vast zit. Natuurlijk ben je dan boos, maar als je dat ook nog eens gaat uiten verlies je nog meer dan je al hebt verloren", vertelt de aanvaller, die het gevoel heeft dat etnisch profileren steeds vaker voorkomt. "Dat er een Nederlandse man in een auto minder snel wordt aangehouden dan een gekleurde man... Tsja, zo is het."

Desondanks heeft Elia het uitstekend naar zijn zin in Nederland en bij Feyenoord. Hij benadrukt dat FC Twente zijn eerste liefde was, maar in anderhalf jaar heeft de Rotterdamse club een plaats in zijn hart gekregen. "Ik ben van Feyenoord gaan houden. De eerste wedstrijden in de Kuip dacht ik: wow. Het is echt een speciaal gevoel", zegt de aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen