Jong Oranje scoort acht keer tegen Jong Andorra

10 november 2017, 20:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met vijf punten uit vier wedstrijden begon Jong Oranje moeizaam aan de kwalificatiecyclus voor het EK -21 dat in 2019 in Italië wordt gehouden, maar vrijdag heeft het uitgehaald tegen Jong Andorra. De ploeg van trainer Art Langeler zegevierde in Stadion De Vijverberg in Doetinchem met 8-0 over de voetbaldwerg.

In de eerste twintig minuten kwam Jong Oranje amper tot uitgespeelde kansen, maar nadat Guus Til de ban had gebroken ging het hard. De middenvelder van AZ tikte de bal in de twintigste minuut van dichtbij binnen bij de tweede paal na een voorzet van Oussama Idrissi. Tien minuten later waren bij de 3-0 de rollen omgedraaid: ditmaal was Til de aangever en Idrissi de afmaker. Tussendoor had Sam Lammers al voor de 2-0 gezorgd, door raak te koppen uit een voorzet van Denzel Dumfries.

In het tweede bedrijf werkte Jong Oranje verder aan het doelsaldo. Idrissi tekende in de 58ste minuut voor de 4-0 en leek zes minuten later zijn hattrick te voltooien, maar invaller Richairo Zivkovic raakte het speeltuig op de doellijn nog aan. In een tijdsbestek van vijf minuten, tussen de 68ste en 73ste minuut, voerden Bart Ramselaar en Frenkie de Jong de score op tot 7-0 door beide een penalty te benutten. Justin Kluivert verzorgde twaalf minuten voor tijd het slotakkoord met de 8-0.

Jong Oranje komt door de winst op acht punten uit vijf wedstrijden, waarmee het tweede staat in de kwalificatiepoule. Het heeft vijf punten achterstand op koploper Jong Engeland. Jong Schotland staat derde met zes punten, maar heeft nog twee duels tegoed. Met vijf punten uit vier duels staat Jong Oekraïne qua verliespunten op gelijke hoogte met de Nederlandse talentenploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen