Nieuw contract voor Ajacied: Van de Beek tot 2022 in dienst

5 januari 2018, 16:31   Bijgewerkt: 5 januari 2018, 16:44

Donny van de Beek heeft zijn contract bij Ajax verlengd met twee jaar. De nieuwe verbintenis van de middenvelder van de Amsterdammers loopt tot en met 30 juni 2022. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De oude overeenkomst liep tot dezelfde datum, maar dan in het jaar 2020. Met het verlengen van zijn contract maakt Van de Beek zijn intenties duidelijk: voorlopig is een vertrek uit Amsterdam niet aan de orde. Dit is het eerste jaar dat hij vanaf de eerste minuut een basisplaats heeft: in totaal kwam hij al achttien duels in de Eredivisie in actie, waarin hij zesmaal scoorde. Als hij nog één goal maakt, heeft hij een persoonlijk record te pakken. 

De middenvelder debuteerde op 26 november 2015 in het shirt van Ajax, in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic (1-2 winst). Hij kwam binnen de lijnen voor Lasse Schöne en wordt in Amsterdam gezien als de natuurlijke opvolger van Davy Klaassen, die deze zomer voor bijna dertig miljoen euro naar Everton vertrok. In hetzelfde seizoen werd hij benoemd tot 'Talent van het Jaar', bij Ajax. 

Ook in het Nederlands elftal heeft hij zijn eerste minuten gemaakt. Onder Dick Advocaat kwam hij in het oefenduel met Roemenië zeven minuten voor tijd in de ploeg voor Steven Berghuis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen