Korotaev smeedde achter de tralies zijn plannen met Roda JC

4 april 2018, 07:42

Aleksei Korotaev heeft in zijn acht maanden gevangenschap zijn plannen met Roda JC tot in detail uitgewerkt. De Russisch-Zwitserse investeerder van de Limburgse club hoopt maandag op volledige vrijspraak, nadat hij waarschijnlijk ruim een half jaar onschuldig achter de tralies heeft gezeten.

In februari werd Korotaev op de luchthaven van Dubai opgepakt. Hij werd verdacht van het uitschrijven van een ongedekte cheque met een waarde van ongeveer 17,7 miljoen euro. De rechter achtte donderdag bewezen dat zijn handtekening vervalst is. Als Korotaev maandag inderdaad volledig wordt vrijgesproken, reist hij zo snel mogelijk naar Kerkrade.

"Ik kan alleen maar benadrukken dat ik heel graag verder wil met Roda JC", zegt hij in De Telegraaf. "Mijn intentie is nog altijd om de club volledig over te nemen. Om honderd procent van de aandelen in mijn bezit te krijgen. Maar als de heer Schrouff (grootaandeelhouder, red.) met de voorwaarde komt dat ik Roda JC alleen met een andere partij kan overnemen, sta ik daar ook open voor."

Korotaev heeft al die maanden vertrouwen geproefd vanuit Limburg. "Dat vertrouwen, de liefde van de supporters, heeft mijn ambities alleen maar vergroot. Ik had het begrepen wanneer ze me hadden laten vallen, maar ze bleven het vertrouwen in mij uitspreken. Juist daarom zal ik er alles aan doen om Roda JC alsnog over te nemen en mijn ambities met de club waar te maken."

Die ambities werkte hij in de cel nauwkeurig uit. "In de dagen dat ik het moeilijk had, was de club een belangrijke houvast. Ik maakte allerlei plannen wat ik nu daadwerkelijk met Roda JC wil. Zo heb ik op een kladblok tot in de details uitgewerkt hoe ik de Roda JC Academy voor jeugd wil opzetten, terwijl ik ook een internaat voor jeugdspelers heb uitgetekend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen