De tops en flops van de Champions League-avond van PSV

19 september 2018, 12:38   Bijgewerkt: 19 september 2018, 14:00

De eerste Champions League-avond van het nieuwe seizoen is achter de rug. Voor het eerst in de historie van het prestigieuze toernooi werd er bij duels om 18.55 uur en 21.00 uur afgetrapt, maar verder is er weinig veranderd in het miljardenbal. Er gebeurde dinsdag in ieder geval voldoende op de Champions League-velden. FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje en focust zich met name op FC Barcelona - PSV.

Tops

Lionel Messi

Pablo Rosario

Natuurlijk was Messi met zijn treffers de grote man op het veld van Camp Nou, maar ook bij PSV waren er enkele lichtpuntjes te ontdekken. Wat te denken van Pablo Rosario? De 21-jarige middenvelder begon dit seizoen als basisspeler onder Mark van Bommel en houdt enkele geduchte concurrenten op de bank. De voormalig speler van Almere City FC past zich moeiteloos aan en hield zich tot dusver goed staande. Vraag was of hem dat ook zou lukken in Camp Nou tegen Barcelona. Het antwoord is 'ja', want Rosario was een van de betere PSV'ers, ondanks dat hij voorafgaand aan de vrije trap van Messi wel eerder een overtreding had moeten maken. Het talent kleunde erin, was sterk aan de bal en liet zich niet imponeren door de omstandigheden. Érick Gutiérrez bonkt op de deur bij PSV, maar Rosario is niet van plan zijn plaats vrijwillig af te staan.

Angeliño

Garry Rodrigues

Flops

Nicolas Isimat-Mirin

Verdediger Nicolas Isimat-Mirin zat het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen Barcelona op de bank, maar is er toch in geslaagd om bij de 'Flops' terecht te komen. De Fransman kwam in de 66ste minuut binnen de lijnen als vervanger van Nick Viergever en kreeg met zijn ploeg binnen tien minuten twee goals tegen, terwijl het vervolgens zelfs in 4-0 eindigde. Bij de derde en vierde treffer speelde Isimat-Mirin een negatieve hoofdrol. Bij de 3-0 stapte de verdediger in, waardoor Ivan Rakitic de bal over de defensie naar Messi kon spelen en bij de 4-0 dekte hij door op Luis Suárez, die met een handige voetbeweging Messi alleen voor de keeper zette. Zulke fouten zijn dodelijk in de Champions League.

Hirving Lozano

De Barcelona-fans

Wie dinsdag eerst naar Barcelona - PSV keek en daarna afstemde op Liverpool tegen Paris Saint-Germain, zag dat het contrast in ambiance enorm was. Barcelona tegen PSV had niet de sfeer die past bij een Champions League-wedstrijd. Los van het feit dat er 26.000 lege plekken waren in Camp Nou, lijkt het meer alsof de Barcelona-fans een bezoek brengen aan een museum dan aan een belangrijke wedstrijd. Elke keer als Messi aan de bal komt, pakken de supporters hun telefoon erbij om dit vast te leggen. Iets meer echte 'stadionsfeer', zoals bij Liverpool tegen PSG het geval was, zou de thuiswedstrijden van Barcelona meer cachet geven.

Neymar en Mbappé

Voorafgaand aan de kraker tussen Liverpool en PSG was de discussie welke van de twee topteams de beste aanvalslinie heeft. PSG heeft met Neymar, Edinson Cavani en Kylian Mbappé uiteraard drie topspelers, maar als twee daarvan er geen zin in hebben dan blijft er weinig over. PSG stond op Anfield grote delen van de wedstrijd onder druk en dat was mede te wijten aan Neymar en Mbappé. Het duo verloor de simpelste ballen, verdedigde nauwelijks mee en liet de ploeg in de steek. Typerend was dat Mbappé, die nog wel de 2-2 had gemaakt, schuldig was bij de late 3-2. De Fransman verloor de bal na een corner tegen en daardoor kon Roberto Firmino de winnende treffer binnenpegel. Trainer Thomas Tuchel zal zijn (ster)spelers snel in het gareel moeten krijgen, want anders dreigt er weer een vroege uitschakeling voor PSG.

Door: Remco Jacobi

Pakt Ajax de eerste Champions League-punten? Pak nu een free bet van 50 euro en profiteer mee! [photo,116723,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen