Pierie over interesse Amerikaanse bond: "Heel mooi om te horen"

3 december 2018, 19:39

Kik Pierie is meervoudig jeugdinternational, maar kan naast Nederland ook voor de Verenigde Staten uitkomen. De speler van sc Heerenveen werd geboren in Amerika en beschikt ook over een Amerikaans paspoort.

Het land benaderde Pieri onlangs om voor de Amerikaanse ploeg uit te komen. Dat vindt de achttienjarige verdediger een grote eer, zegt hij op de clubwebsite. "Zij zijn inderdaad naar mij toegekomen en vertelden mij dat ze me volgen", zegt de aanvoerder van Oranje Onder 19.

De interesse van de The Stars and Stripes vindt de verdediger mooi. "Amerika is een enorm groot sportland. Voetbal was er eerst een B-sport, maar is de laatste jaren ontzettend gegroeid en komt steeds dichter in de buurt van de Big Four: American football, basketbal, honkbal en ijshockey. Als dan de voetbalbond van zo'n groot land bij je uitkomt en jou vertelt dat ze je volgen, is dat natuurlijk heel mooi om te horen", zegt Pieri.

?Of de speler van Heerenveen op de uitnodiging ingaat, weet hij nog niet. "Ik ben een trotse Nederlander en spreek Nederlands, maar ik ben wel in Amerika geboren. Stel dat over vier jaar het Nederlands elftal niet op de stoep staat en de Amerikanen wel … Voor wie kies je dan? Je kunt niet een-twee-drie terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen