NEC profiteert ook van de Bournemouth-transfer van Danjuma

1 augustus 2019, 11:07

NEC profiteert volop van de reeds afgeronde deal tussen Club Brugge en Bournemouth over de transfer van Arnaut Danjuma Groeneveld. De club uit de Eerste Divisie verkocht de voetballer afgelopen zomer voor een kleine anderhalf miljoen euro aan Club Brugge en bedong óók een doorverkoopclausule van tien procent bij de Belgische topclub.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Aangezien het bedrag naar verluidt tussen de vijftien en twintig miljoen euro bedraagt, verdubbelen de inkomsten van NEC voor de transfer van Danjuma. Daarna krijgt de club ook nog een klein deel van de opleidingsvergoeding (vijf procent), al moet het het grootste deel van die somma wel laten aan PSV. De buitenspeler genoot het grootste deel van zijn opleiding in Eindhoven.

Meer bonussen

Eerder deze week gingen ook de geruchten dat oud-NEC'er Jordan Larsson mogelijk een transfer maakt naar Spartak Moskou van vier miljoen euro (!). NEC liet hem afgelopen seizoen voor een klein bedrag gaan, maar bedong mogelijk ook daar een doorkooppercentage. In elk geval krijgt de club bij een overgang wél een solidariteitsvergoeding. In de vorige zomer profiteerde NEC ook al volop mee van de megatransfer van Alireza Jahanbakhsh.

Lees ook: Danjuma verlaat Brugge voor avontuur bij Bournemouth

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen