Franse bondsvoorzitter: "Wedstrijden niet staken om homofobie"

10 september 2019, 16:02

Noel Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond, wil niet meer dat wedstrijden worden stilgelegd als er homofobe spreekkoren van de tribunes klinken. Het is opmerkelijk dat de voorzitter dit zegt, aangezien de bond sinds dit seizoen een regel invoerde waardoor scheidsrechters wedstrijden om deze reden konden stilleggen.

Dit seizoen werden al meerdere wedstrijden in de Ligue 1 stilgelegd nadat er homofobe spreekkoren te horen waren vanaf de tribunes. Le Graët is stellig na deze gebeurtenis en wil verandering zien bij de clubs. "Ik zou de wedstrijden niet stilleggen. Daar ben ik volledig op tegen. We zullen er voor zorgen dat deze spreekkoren niet meer klinken, maar een wedstrijd stilleggen? Nee", aldus de Franse voorzitter in gesprek met Ouest-France.

La Graët liet wel weten volop tegen de spreekkoren te zijn en dat homofobie niet in het voetbal thuishoort. "Ik accepteer het niet dat mensen denken dat de voetbalwereld homofoob is. We zullen ervoor zorgen dat het verdwijnt", sluit de voorzitter af. Hij denkt echter dat het staken van wedstrijden daarbij niet helpt, ondanks de nieuwe regels. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen