Bulgarije vindt opvolger voor opgestapte bondscoach Balakov

21 oktober 2019, 17:27

Georgi Dermendzhiev is de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De 64-jarige trainer is de opvolger van Krasimir Balakov, die een aantal dagen geleden opstapte nadat hij onder vuur kwam te liggen na de tumultueuze EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Engeland.

Een week geleden misdroegen Bulgaarse fans zich tijdens de kwalificatiewedstrijd in Sofia. In het Vasil Levski Stadion klonken oerwoudgeluiden vanaf de tribunes, waardoor het duel twee keer werd stilgelegd. Ook brachten sommige fans met gestrekte arm de nazi-groet. In plaats van zich te distantiëren van de incidenten, liet Balakov in een eerste reactie na de wedstrijd weten niks te hebben gehoord en gezien. Daarnaast wees hij met de beschuldigende vinger naar de aanwezige Engelse fans.

Een paar dagen later bood Balakov alsnog zijn excuses aan voor het racistische gedrag van de Bulgaarse fans, maar zijn positie bleek onhoudbaar. Dermendzhiev, die als trainer bij onder meer Ludogorets en Levski Sofia actief was, neemt het stokje van de ontslagen bondscoach over. Hij zal over een maand langs de lijn staan als Bulgarije tegen Tsjechië de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus speelt. De Bulgaren staan met drie punten uit zeven wedstrijden onderaan in hun groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen