Advocaat moet meteen puzzelen: "Wie niet fit is, speelt niet"

6 november 2019, 09:24

Net als zijn voorganger Jaap Stam heeft Dick Advocaat bij Feyenoord te maken met een niet volledig fitte spelersgroep. De nieuwe trainer van de Rotterdammers zal moeten puzzelen om donderdag een waardige opstelling te formeren voor het Europa League-duel met Young Boys. Door een schorsing kan Advocaat in elk geval geen beroep doen op Leroy Fer.

Zijn logische vervanger is Renato Tapia. Hoe de achterste linie eruit ziet tegen de Zwitserse tegenstander, is nog onduidelijk. Rick Karsdorp viel afgelopen zondag uit tegen VVV-Venlo (0-3) en is een twijfelgeval voor de midweekse Europese wedstrijd. Lutsharel Geertruida, zijn mogelijke vervanger, kwam maandag een helft in actie bij Jong Feyenoord.

Afhankelijk van de situatie van Karsdorp speelt Geertruida tegen Young Boys. "In deze fase kan ik geen halffitte spelers gebruiken. Wie niet fit is, speelt niet", windt Advocaat er geen doekjes om in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eric Botteghin is een tweede twijfelgeval. Hij bleef aan de kant tegen VVV. Edgar Ié was in De Koel zijn vervanger. De blessure van de Braziliaan is niet ernstig. "Maar Edgar Ié had een paar goede onderscheppingen, hij deed het aardig tegen VVV", houdt Advocaat mogelijk vast aan de Portugees.

En dan is er nog Jan-Arie van der Heijden, die onder Advocaat een nieuwe kans krijgt. De centrale verdediger moet in de gaten gehouden worden nu hij plots drie wedstrijden in één week speelt. "Hij heeft verleden week nog in het tweede elftal gespeeld, dus hij heeft wel wat ritme. We moeten kijken hoe het zich ontwikkelt voor hem", aldus Advocaat.

Uit voorzorg bleef maandag Marcos Senesi, die zijn basisplaats onder Advocaat is kwijtgeraakt, aan de kant bij Jong Feyenoord. De Argentijn wordt niet genegeerd en moet aan de bak als de nieuwe coach hem nodig heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen