'Lyon wil in januari transfermarkt op na blessure van Memphis'

24 december 2019, 13:15

Olympique Lyon gaat in januari de transfermarkt op, zo niet noodgedwongen. De club presteert met een twaalfde plek in Ligue 1 ondermaats en heeft na de blessures van Memphis Depay en Jeff Reine-Adélaïde behoefte een aanvallende versterkingen. Volgens L'Equipe heeft de Franse topclub twee spitsen op het oog.

Zowel Memphis als Reine-Adélaïde scheurde in de wedstrijd tegen Stade Rennes de kruisband af en staan beide maanden langs de kant. Om toch nog kans te maken op Europees voetbal en het dramatische seizoen zo nog enigszins te redden, wil de club twee aanvallers aantrekken.

Kevin Gameiro moet het gemis van Memphis in de punt van de aanval opvangen. De Fransman staat momenteel onder contract bij het Spaanse Valencia, maar is daar niet altijd zeker van een plek in de basis. Hij heeft in de sinaasappelstad nog een contract tot de zomer van 2021. Lyon wil de Fransman eventueel voor een halfjaar huren. Mocht Gameiro niet haalbaar zijn dan wil Lyon een gooi doen naar de diensten van Mario Mandzukic. De Kroaat zit bij Juventus op een dood spoor en speelde onder Maurizio Sarri nog geen minuut voor de Oude Dame. De spits zelf zou open staan voor een transfer, maar naar verluidt bestaat er ook interesse vanuit China.

Na de blessure van Reine-Adélaïde richt de Franse topclub zich op Thomas Lemar. De Franse creatieve middenvelder werd in 2018 voor een slordige zeventig miljoen overgenomen door Atlético Madrid van AS Monaco, maar kon nog weinig indruk maken in Spanje. Mocht Lemar de ambitie hebben om met Frankrijk mee te gaan naar het EK, is speeltijd een must. Wellicht biedt Olympique Lyon hem die kans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen